ISW вече е готова да оцени, че украинските сили са

...
ISW вече е готова да оцени, че украинските сили са
Коментари Харесай

ISW: Украйна вече е пробила руската отбрана в Запорожка област

ISW към този момент е подготвена да оцени, че украинските сили са пробили съветските полеви укрепления западно от Вербове в западната част на Запорожка област.
Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за бойните дейности в Украйна.
Тези укрепления не са окончателната отбранителна линия в дълбочинната защита на Русия в Западна Запорожка област, а по-скоро характерна серия от най-добре готови полеви укрепления, ситуирани като част от съвсем непрестанен пояс от противоавтомобилен трап, драконови зъби и бойни позиции на към 1.7-3.5 км западно от Вербове. Командирът на украинската Таврийска група войски бригаден военачалник Олександър Тарнавски декларира в изявление за CNN, оповестено на 23 септември, че украинските сили са постигнали " пробив " на левия фланг край Вербове и че украинските сили не престават да напредват.
Бойните фрагменти, оповестени на 22 септември, демонстрират унищожени украински машини, и БМП-2, които работят малко оттатък линията на окопа на бойните позиции на Русия край Вербове, което демонстрира, че украинският прогрес в разполагането на повече тежка техника оттатък триъгълния пояс на Русия от противотанков трап, драконови зъби и бойни позиции продължава.
Наличните в комерсиалната мрежа сателитни изображения демонстрират, че украинските сили са доближили тежкото съоръжение до Вербове през последните 96 часа по метод, подобаващ на изказването на Тарнавски. На 21 септември Wall Street Journal заяви, че украинските сили са постигнали " стеснен пробив " западно от Вербове, като се базира на неназован офицер от украинските въздушно-щурмови сили.
Украинските сили не са преодолели всички готови съветски отбранителни позиции край Вербове. Скоростта на придвижване на украинските сили наоколо до пробива им остава неразбираема.
Руските сили евентуално към момента управляват сектори от дългата окопна линия от съветски бойни позиции сред Роботине (10 км южно от Орихов) и Вербове, изключително наоколо до тактическото нагорнище на юг. Съобщава се, че съветските сили са открили готови бойни позиции в съвсем всяка линия, през която украинската пехота постепенно и систематично води боеве.
Руските сили разполагат с повече полеви укрепления оттатък Вербове; да вземем за пример има повече окопи и бойни позиции северно от Очеретувате (26 км югоизточно от Орихов). Не е ясно обаче доколко тези позиции се поддържат от хора.
ISW продължава да прави оценка, че съветските военни не разполагат с задоволително сили, ситуирани в този бранш на фронта, с цел да окомплектоват напълно защитата си в дълбочина, и че украинските сили би трябвало да могат да работят по-бързо през съветските полеви укрепления, в случай че те не са съответно окомплектовани.
Украинските сили задълбочават проникването си в Запорожка област и нападат Новопрокопивка - фронтово село на 1.5 км директно южно от Роботине.
ISW и преди е оценявала, че въпреки сезонното време да може да забави напредването на земята и да сложи под въпрос логистиката, то няма да наложи финален завършек на украинските контраофанзивни интервенции.
Кулминацията на украинската контраатака евентуално ще зависи по-скоро от салдото на силите на Русия и Украйна, както и от западната помощ за Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР