Историята винаги е била нещо, което ни вълнува много. С

...
Историята винаги е била нещо, което ни вълнува много. С
Коментари Харесай

Kои са най-интересните документални исторически YouTube канали?

Историята постоянно е била нещо, което ни вълнува доста. С интерес четем исторически книги, гледаме видеа и филми и се радваме на забавни антики, които ни попадат. Голяма част от времето си прекарваме в издирване на качествени видеа в YouTube, които да ни показват даден исторически интервал. В тази публикация ще ви разкажем за най-интересните канали, които сме намирали: 

1. Timeline
Ръкопис на пет века разказва ракетната технология
Така нареченият ръкопис Сибиу, или ръкописът на Хаас, е открит през 1961 година, само че е написан през XVI век. Това е немскоезичен тракта...
Прочети повече
Видеата в този канал са от 45 минути до 1 час и покриват най-разнообразни тематики. Трябва да се признае, че най-интересните им оферти са тези за Втората Световна Война и покриват разнообразни тематики. Може да гледате десетки часове единствено за двете международни войни. Каналът е изработен на доста високо равнище, само че за жал е наличен единствено на британски език. 

Каналът на " Българска история " се разви с годините и се радва на огромен интерес. Там множеството видеа са анимирани и показват военните триумфи и значими борби за България. Периодите, които покриват са от Първото българско царство до наши дни. Има тематични поредици, които са отдадени на разнообразни борби, на бележити български учени, царе и доста други. Определено ще ви бъде забавно, а е отлично място, от което да запалите и своите деца по историческата тема. 
Историк уточни съдбовна неточност на Хитлер при започване на Втората международна война
Решението за прекъсване на настъплението на немската войска край френския град Дюнкерк при започване на Втората международна война е съдбовна гр...
Прочети повече
Това е малко по-различен канал, от който може да научите повече исторически обстоятелства по отношение на богатите хора в историята, както и да наблюдавате основаването и развиването на огромните марки. Видеата са с друга дължина - от 10 минути до над един час, като наблюдават и забавни стопански рецесии или събития от предишното. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР