Историята трябва да се пази. Всеки паметник е важен, за

...
Историята трябва да се пази. Всеки паметник е важен, за
Коментари Харесай

Борисов и Заев откриха възстановения паметник на полк. Константин Каварналиев в Дойран

Историята би трябвало да се пази. Всеки монумент е значим, с цел да могат хората да помнят историята. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Дойран, където дружно с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев откриха възобновения монумент на полковник Константин Каварналиев, оповестяват от държавната пресслужба.



Щастлив съм, че изпълнихме уговорката си, с който почитаме един воин, означи министър председателят Борисов, изтъквайки подвига на нашия военачалник. Каварналиев е същински воин, може да въодушевява освен нашето потомство, добави българският министър председател. Борисов благодари на премиера Заев и на кмета на Дойран.



Тук, на тези места, стотици българи са дали живота си, уточни още министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че се е проливала кръвта и на доста други нации и се е водела война след война. Ние сме се били с кой ли не и сме най-бедни, в този момент желаеме да пробваме с работа и дипломация, сподели още министър председателят Борисов. Той посочи, че към този момент много години живеем в мир и имаме редкия късмет да забележим Република Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР