Историята показва, че през вековете кралските семейства често са били

...
Историята показва, че през вековете кралските семейства често са били
Коментари Харесай

Най-известните любовници на кралете

Историята демонстрира, че през вековете кралските фамилии постоянно са били разстърсвани от непредвидената поява на нови фаворитки на монарсите или да си го кажем напряко - на техни любовници.

Всички те са били необятно обсъждани и ненавиждани, а някои от тях даже съумяха да заемат мястото на законна брачна половинка.

Камила Паркър Боулс



Камила Розмари Шанд е родена на 17 юли 1947 година в фамилията на офицер от английската войска и баронеса. Момичето не се отличавало с упоритости и от детството си се стремяло да сътвори безшумно фамилно леговище. Връзката й с красивия боен Андрю Паркър-Боулс може да се назова съвсем безоблачна, в случай че не беше неочаквана среща с тогавашния правоприемник на британския престол принц Чарлз.

Камила намерила в новия си фаворит освен обич, само че и същински другар. Говори се, че в действителност годеникът на младата дама непрестанно й изневерявал, а аферата със сина на Елизабет не била нищо повече от възмездие. Но с течение на времето тази връзка почнала да се трансформира в освен това и роднините на принца решили да я пресечен.

Камила се омъжва за Андрю, от който има две деца. Чарлз се дами за Даяна и също има поколение. Както обаче към този момент знаем тези два брака се разпаднаха. През 1986 година бъдещата брачна половинка на краля още веднъж влиза в живота на своя Чарлз и това подвига доста звук - до момента мнозина я упрекват за нещастието, сполетяла любимката на милиони Даяна.

През 2005 година, 35 години след първата среща, двойката Чарлз и Камила подписаха легален брак.

Уолис Симпсън



Абдикацията от трона по обич е извънредно събитие единствено по себе си, защото членовете на кралските фамилии се приготвят от раждането си, с цел да поемат бремето на ръководството на поверената страна. Историята на връзката сред Едуард VIII и Уолис Симпсън звучи по-скоро като небивалица на фантазьор, в сравнение с като действителност.

Когато се среща с принца, Уолис има цели два брака зад тила си, тя има непознато поданство и спорна известност, което я прави изключително несъответствуваща за брачна половинка на бъдещия крал на Англия.

Заради Симпсън кралят се отхвърля от трона след 327 дни от ръководството си и живее с нея 35 години. Двамата нямат наследници.

Ан Болейн



За живота на красивата Ан от Пембрук даже беше сниман живописен филм с присъединяване на Натали Портман. В историята е непокътната информация, че момичето се отличава с радостен ослепителен темперамент и е " лидер ", а отличното европейско обучение развива в нея изтънчеността, която в последна сметка я води в двора на британския крал.

Хенри VIII се влюбва в младото 21-годишно момиче, което ловко употребява своята женска мощ и чудеса на съблазняване. Дълги години Тюдор ухажва Ан и тя продължава да го държи на разстояние, изчислявайки всяка от идващите си стъпки.

Заслепен от пристрастеност, кралят отхвърлил законната си брачна половинка Катерина Арагонска и скрито се оженил за любовницата си. За страдание, по-нататъшният живот Ан е бил много нежелан - тя била екзекутирана пред обществеността след голям брой обвинявания, в това число магьосничество.

Мадам дьо Помпадур



Френският кралски двор се трансформира в цитадела на интриги и любовни истории, включващи необятен кръг хора. Името на маркиза дьо Помпадур, която съумя да завърти главата на Луи XV, обаче остана измежду най-известните от тях в историята.

Интелектът й и нейната грандиозна хубост бързо спечелили вниманието на краля. Жана Поасон, това е нейното моминско име, освен получила благосклонностите на владетеля, само че и намерила метод към актуалната кралица. Говори се, че тя е имала огромно въздействие в двора и неведнъж е взела участие в разрешаването на дипломатически проблеми.

След като пристрастеността на монарха към нейната персона утихнала, маркизата останала правилен другар на кралската двойка, което е голяма необичайност за това време. Тя умряла на 42-годишна възраст, евентуално от рак на белия дроб.

Шехерезада

Ориенталската хубавица станала известна освен с това, че умеела възхитително да споделя красиви истории на своя султан, само че и с умеенето си да лекува засегната му душа. Владетелят Шахрияр страдал отвратително, а младата наложница съумяла да откри път към сърцето и мозъка му освен благодарение на женския си сексапил.

Не е известно сигурно какво се е случило с Шехерезада след завършването на " 1000 и 1 нощ ", само че името на момичето остава настоящо в продължение на епохи.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР