Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като

...
Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като
Коментари Харесай

Който не си познава историята, е обречен да я повтори

" Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като хора. Който не си познава историята, е жертван да я повтори ". Това съобщи пред bTV преподавателят по предприемачество Калин Радулов по случай Националния празник на България.

" Ако нашата последна цел е да подобрим нашата страна, то където да ни закара пътят, ние би трябвало да се върнем и да дадем назад на България, с което да я създадем едно по-добро място за живеене ", безапелационен е той.

По думите му в днешно време учителите стопират да бъдат едиствен източник на познание, защото в днешния 21 век знанието може да бъде открито на всички места.

Според Радулов обаче ролята на учителя продължава да бъде на лидер, с което да откри призванието на учениците, да ги подбута в вярната посока, да ги поддържа да преследват задачите си и да изпълнят фантазиите си.

Той напомни, че е приключил образованието си в Швеция и се е върнал в България да преподава предприемачество, тъй като може да сътвори повече за страната ни.

Радулов посочи, че е станал преподавател по случайност и не го е търсил интензивно, само че е избрал предприемачеството, тъй като имало основана такава дисциплинираност. По този метод е решил, че би трябвало да си даде късмет да съобщи това, което е научил на по-младите.

" Колкото по-рано стартираме да преподаваме, толкоз по-бързо можем да имаме триумфи и да реализираме по-високи резултати ", акцентира Радулов и добави, че постоянно стартира с доктрина, само че в часовете му има и на практика часове.

Той означи, че учи децата и на нещата, които ще ги изградят като персони - дребните неща в човешките взаимоотношения във всичко, с което се занимават.

Радулов вижда вяра в младежите най-много с положителните образци, тъй като всяка една наша стъпка би трябвало да ни води към крайната цел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР