Историята на владетелите на Нормандия е невероятна военна епопея, продължаваща

...
Историята на владетелите на Нормандия е невероятна военна епопея, продължаваща
Коментари Харесай

Жени под знамето на Хитлер тръгва по Viasat History

Историята на владетелите на Нормандия е невероятна военна епопея, продължаваща над 300 години.  Това е велика сага, водена от стремителни завоеватели, произлизащи от Роло Ходещия, която документалния филм в четири елементи „ Нормандия: Земя на воини “ по Viasat History ще споделя всеки петък от 22:00 часа, от 7 април. От викингските нашествия до огромните обсади на Ричард Лъвското сърце, историята на херцозите на Нормандия е невероятна военна епопея, обхващаща повече от 300 години.

 

Това е велика сага, водена от стремителни завоеватели, всички произлизащи от Роло Ходещия. Те били страховити воини и най-лошите врагове на Кралство Франция в течение на поколения; тези велики военачалници, всички родени под норманското знаме, защитавали своята територия с риск за живота си и показали изключителни умения на бойното поле. В три епизода този сериал предлага задълбочено разглеждане на огромните въоръжени спорове, трансформирали Нормандия в една от най-желаните територии в Европа. Още в първи ден на месеца, обаче, има друга премиера.

 

Представен посредством невиждани до момента свидетелства от първа ръка от някои от военнослужещите, взели участие в морската борба, това е трагичният роман за последните 24 часа от задачата за потапянето на кораба „ Бисмарк ". Премиера на 1 април от 22:00 часа. Повторения – на 10 април от 21:00 часа и на 22 април от 23:05 часа. 24 май 1941 година: Англия е в потрес, когато гордостта на Кралския флот, корабът „ Хууд ", е погубен единствено за осем минути от немския транспортен съд „ Бисмарк ", който към този момент свободно може да броди из моретата и да потапя конвои с значими доставки.

 

Англия е изправена пред заплахата от капитулация пред Хитлер, тъй че Чърчил изпраща заповед да се намери и потопи немският военен кораб; английският флагман „ Арк Роял ", управителен от адмирал Тоуви, командва ударните сили. Предстои смъртна борба сред повече от 5000 мъже от Кралския флот и 2600 военнослужещи от „ Кригсмарине " на Хитлер - и хиляди ще загинат. Представен посредством невиждани до момента свидетелства от първа ръка от някои от военнослужещите, взели участие в морската борба, това е трагичният роман за последните 24 часа от задачата за потапянето на „ Бисмарк ". Историите от Втората международна война не престават седмица по-късно с документалния филм в две елементи „ Жените под знамето на Хитлер “, който разкрива незнайни до момента истории за дамите, отказали да живеят в сянката на мъжете-нацисти.

 

Премиера на 8 април, от 22:00 часа, повтаряне – на 29 април от 22:00 часа. Германските дами може да се възприемат за пасивни очевидци на ужасяващите закононарушения, осъществени от нацисткия режим, само че доста от тях са били дейни участници в диктатурата - а някои се оказват също толкоз брутални и безмилостни, колкото и по-известните от тях мъже. Защо следвоенното правораздаване си затваря очите за техните закононарушения? През последните 15 години ново потомство интернационалните историци търси да разкрие истината за това какъв брой надълбоко са били забъркани дамите от Третия райх в зверствата. Този документален филм в две елементи разкрива незнайни до момента истории за дамите, отказали да живеят в сянката на мъжете-нацисти.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР