Историята на ранната съветска държава такава, каквато я писали първите

...
Историята на ранната съветска държава такава, каквато я писали първите
Коментари Харесай

Кой е истинският баща на Ленин?

Историята на ранната руска страна такава, каквато я писали първите руски историци, е цялостна с бели петна и всевъзможни мистификации.

Биографиите на основните лица в държавното управление и на видни дейци на ВКП (б) – Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), които били отпред на страната в продължение на дълги години, повече наподобяват на житиета на светци, в сравнение с описания на хора от плът и кръв. Биографите и историците, проповедници на марксизма-ленинизма, се стараели да скрият неуместните детайлности освен за идването им на власт, само че даже обстоятелствата за раждането, детството и изобщо всичко, което нарушавало облика на вождовете като непреклонни революционери с кристално чиста биография.

Например, какво знаел народът за детството на създателя и основен идеолог на „ страната на служащите и селяните “? Народът знаел следното: Владимир Илич Улянов (Ленин) е роден на 22 април 1870 година в град Симбирск в заедно многодетно семейство. Бащата – Иля Николаевич Улянов, бил контрольор на националните учебни заведения в Симбирска губерния. Майката е Мария Александровна Улянова (с моминско име Бланк). Оттук стартират другите версии. Твърди се, че бащата произхождал или от съветски крепостни селяни, или от покръстени калмики. За майката на вожда пък има хипотези, че е еврейка, германка или украинка.

Според една от версиите, фамилията живеело доста заедно. Според друга, бащата бил виждан рядко вкъщи си, тъй като непрекъснато пътувал по работа, с цел да ревизира националните учебни заведения в цялата губерния. Освен това, Улянови имали фамилен доктор – Иван Сидорович Покровски, който им бил доста непосредствен другар. Толкова непосредствен, че съществува и следната догадка: точно Иван Покровски е същинският татко на Владимир Илич Ленин. Тя се основава на разкази на съвременници. Тези мемоари били укривани от необятната аудитория по всевъзможен метод.

Днешните историци цитират показанията на доктор от Симбирск, който познавал добре както семейство Улянови, по този начин и Иван Покровски. Флиртът на Мария Александровна с домашния доктор Иван Покровски бил в продължение на доста години обичана тематика на градските клюкарки. За всички било явно, че двамата са любовници. Често ги виждали дружно, до момента в който се разхождат – те не се и опитвали да се крият.

На една фотография от това време – колективен портрет на семейство Улянови, паралелно с Мария Алексанровна седи лекарят господин Покровски; въпреки по всички догми на фамилния портрет от тези години там да било мястото на брачна половинка Иля Улянов.

Също по този начин, някои историци настояват, че Иля Улянов знаел доста добре за връзката на брачната половинка си с Покровски и безспорно се тормозил, въпреки да не се издавал. Вероятно това положение на нещата предизвикало заболяване и преждевременната му гибел през 1886 година

Има и косвени доказателства, че Ленин е знаел за тази история, като взел страната на майка си. Когато Иля Николаевич умрял, Владимир Улянов бил на 16 години. Впоследствие през целия си живот Ленин в никакъв случай не споменавал своя татко в спомените си – макар, че  за други родственици написа драговолно, като споделя обстойно и нашироко.

След дълга емиграция, завръщайки се в родината си през 1917 година, Ленин посетил гроба на майка си, само че отказал да отиде при този на татко си. Пламенният бунтовник и създател на Съюз на съветските социалистически републики, кой знае за какво,  решил да изтрие от паметта си Иля Улянов – както, прочее, и лекаря Иван Покровски.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР