Историята на продажбите на Automobili Lamborghini започва през 1964 г.

...
Историята на продажбите на Automobili Lamborghini започва през 1964 г.
Коментари Харесай

Колата мечта Lamborghini 350 GT - видео

Историята на продажбите на Automobili Lamborghini стартира през 1964 година с представянето на модела 350 GT на автомобилното ревю в Женева. От този миг нататък клиентите можеха да закупят за първи път автомобил с емблематичния бик на предния похлупак.

350 GT има зад тила си една бърза и също толкоз невероятна история. Рамата и шасито са проектирани от тогавашния доста млад инженер Джампаоло Далара, който в този момент се счита за един от най-хубавите конструктори на шасита в света. Двигателят V12 с работен размер от 3,5 литра и четири горни разпределителни вала е създаден от дизайнера Джото Бизарини като спортен мотор и по-късно поправен от инженера Паоло Станзани, известна фигура в историята на Automobili Lamborghini и за GT транспортни средства по света, за потребление по пътищата в модела 350 GT.

Дизайнът и производството на алуминиевата каросерия са поверени на миланската компания Carrozzeria Touring, която се счита за най-хубавия производител на каросерии при започване на 60-те години и е известна с първокласните си спортни коли. Изключително висококачественият интериор на 350 GT впечатлява с необятното си потребление на кожа и хром, и се характеризира с настройка 2+1 с две предни седалки и централна задна седалка.



Точно толкоз впечатляваща, колкото дизайна му, е неговата технология - самостоятелното окачване и мощният мотор с 320 к.с. са били пионерски по това време. Първият 350 GT е доставен на барабаниста Джампиеро Джусти от Ливорно, по това време на върха на триумфа с групата I 5 di Lucca, която по-късно ще се трансформира в една от най-важните джаз обединения в Италия като Quartetto di Lucca.

Така стартира тясна връзка сред Lamborghini и света на шоубизнеса, като доста артисти и артисти стават почитатели на производителя на коли. 350 GT има първата си кино роля във кино лентата на Columbia Pictures от 1967 година „ Make Me Cold, I`m Freezing “, режисиран от Франческо Масели, в който двойката мошеници играят основните функции, изиграни от фамозната Моника Вити и Жан Сорел.

Днес 350 GT е най-старият оживял сериен автомобил на Lamborghini, който е съвършено реставриран и сертифициран от Polo Storico. Тази година Automobili Lamborghini уважи своята история с динамично завръщане по улиците на Женева, където колата направи своя дебют преди 60 години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР