Историята на млад гениален лекар, който е роден със синдром

...
Историята на млад гениален лекар, който е роден със синдром
Коментари Харесай

Нов турски сериал тръгва по родния ефир

 Историята на млад талантлив доктор, който е роден със синдром на Саванта и има усложнения в общуването с останалите хора, е добре позната на феновете на дребния екран. Това е в основата на американския сериал “Добрият лекар ", който от няколко години върви у нас.

Той е акомодация на едноименната южнокорейска поредност от 2013 година Актьорът и продуцент Даниел Дей Ким, който е от корейски генезис, а у нас е известен от сериали като “Изгубени " и “Хаваи 5-0 ", е толкоз впечатлен от корейския сериал, че купува правата му със своята продуцентска компания и прави американска версия.

А от понеделник у нас потегля и турската акомодация, която е и най-гледаният сериал в южната ни съседка за 2020 година Премиерата на “Доктор Чудо " в България ще е единствено няколко дни след края му в Турция. Главният воин в него се споделя Али. Заради вроденото си заболяване цялостен живот той се сблъсква с доста компликации и постоянно е бил унизен от близките.

Като дребен е упрекнат за гибелта на по-големия си брат, а след това е зарязан от фамилията си и е настанен в сиропиталище. Въпреки всичко той съумява да се запише в медицински университет и приключва като най-хубавия студент. Али има памет на талант и специфични медицински умения.

Неговите способности познава добре професор Адил Eринч. Той работи като основен доктор в елитна болница в Истанбул и желае да даде опция на младото момче да води естествен живот. Адил пробва да убеди сътрудниците си да одобряват Али на образование макар странността му.

Така доста скоро Али получава позвъняване от Адил с покана за изявление. Колегите одобряват да дадат късмет на лекаря знамение при едно изискване - в случай че младежът направи и една неточност по време на изпитателния период, ще бъде изпъден от болничното заведение, а професор Адил ще би трябвало да подаде оставка. Али се образова за медицински експерт, стартира нов живот в Истанбул и става комшия на Назлъ - детски хирург, която има вяра в него и го поддържа от самото начало.

С течение на времето Али и Назлъ се сближават и стартират красива сантиментална история. В основната роля в “Доктор Чудо " е младият артист Танер Йолмез, който изигра Мерт в “Кварталът на богатите ". Негова екранна партньорка е 27-годишната Синем Юнсал, която прави първата си основна роля в здравната драма.

Още с първите си епизоди “Доктор Чудо " е избран за “Сериал на годината " на най-престижните тв награди в Турция - “Златна пеперуда ", а Танер Йолмез е отличен като “Най-добър артист ".

У нас сериалът потегля на 14 юни, понеделник, и ще върви всяка делнична вечер от 21,30 ч по “Би Ти Ви Лейди ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР