Историята на европейската икономика, в която внасяхме евтина енергия и

...
Историята на европейската икономика, в която внасяхме евтина енергия и
Коментари Харесай

Орбан: Свърши времето, когато внасяхме евтина енергия от Русия

Историята на европейската стопанска система, в която внасяхме евтина сила и първични материали от Русия, свърши, сподели през днешния ден в Букурещ унгарският министър председател Виктор Орбан.

В румънската столица Орбан, дружно с сътрудниците си от Румъния и Грузия и азербайджанския президент Илхам Алиев, подписа съглашение за полагане на подводен кабел под Черно море за транспорт на зелена сила от Азербайджан през Грузия към Румъния, Унгария и останалата част на Европа.

„ Ние желаеме да имаме стопански напредък и сигурност. Нямаме обаче нова тактика и в тази обстановка ние, водачите, би трябвало да се уверим, че ще осигурим на народите си икономическа и енергийна сигурност. Ние сме тук дружно, тъй като сме съгласни, че решението е да установим нови източници на възобновима сила за Европа. Но това остава единствено една фантазия, до момента в който нямаме действителните условия да изпълним съгласуваност. Ние имаме такива източници на всички места към Европа и регионът на Каспийско море е един подобен район “, сподели унгарският министър председател.

„ Ние в Унгария сме горди, че можем да участваме в сходна неповторима стратегическа инвестиция, тъй като е все по-важно да сме новаторски и да търсим новаторски решения. Сега се приготвяме да построим най-дългия подводен кабел за транспорт на електрическа енергия “, акцентира Орбан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР