Историята на дядо Венко от днес обикаля из социалните мрежи,

...
Историята на дядо Венко от днес обикаля из социалните мрежи,
Коментари Харесай

Историята на дядо Венко ще ви разплаче и разтрепери, но ще преобърне и целия ви мироглед!

Историята на дядо Венко от през днешния ден обикаля из обществените мрежи, а добрината на Ива Ганчева ще остане постоянно помнена от него. Дамата е съжалила мъжът, който е останал без дом. Без да яде от месец поради болки в гърлото, той лежи имобилен на скамейка в градинка в центъра. Тогава го вижда Ива, която откакто му носи одеяло и бульон се взема решение и на по-твърди дейности.

Това е историята за дядо Венко, прочетете я и ще се просълзите (без редакторска намеса):

" Това е дядо Венко. Дошъл е в центъра от кв. Дружба, където е живял в общинско жилище, само че не е могъл да заплаща наема и е останал на улицата. Няма близки. Има персонална карта и получава пенсия.
Всеки ден разхождам кучето си и минавам през градинката до кафене " Мементо " на ул. " Г.С. Раковски ", през която дневно от там минават стотици хора.
Последните дни ми направи усещане, че този човек не става от пейката. Не просеше и не пиеше. Просто лежеше. Започнах да го взирам - изпит взор, жив скелет. В събота - 28.04.2018 година, мъжа ми отиде и го заприказва. Оказа се, че не е ял от месец. Причината - болежка в гърлото и не може да преглъща храна. Купи му кока кола, с цел да може да се вдигне малко. Започнах да му нося чай и бульон. Помоли ме да му потърся мазе, за което да заплаща наем, с цел да може да спи там нощем, имал пари. Помоли ни и за едно одеало. В неделя, 29.04.2018 година, му занесох чай и бульон. Помоли да му купя 3 банана и искаше да ми даде пари. Купих му банани и естествено отхвърлих да взема парите - споделих му, че съм имала банани у дома, с цел да не го обидя.
Днес - 30.04.2018 година се свързах със Столична община - непосредствено с госпожа Минка Йовчева от Дирекция ''Социални услуги за деца и възрастни''. Номерът взех от уеб страницата. Тя незабавно се свърза с регион " Средец ". След това ми звънна да ми каже, че на място е отишъл екип и незабавно са почнали да приготвят документите на дядо Венко за банкет в дом за обществено слаби. На обяд отидох да го видя. Той не беше схванал по какъв начин тъкмо ще стигне до там. Казал им, че има пари и ще хване такси или пък те щели да викнат такси. Тъй като той е извънредно слаб и колкото да приказва разбрах, че не са се разбрали. Да хване такси е повече от неуместно. Звъннах още веднъж на госпожа Йовчева. Тя незабавно се зае и по-късно още веднъж ми върна обжадане, че към него потегля Общинска полиция. След малко дойдоха. Изключително общителни и благи мъже. Като го видяха, незабавно изнесоха носилка, хванаха още две момчета и качиха дядо Венко в буса. Питах го има ли още багаж с изключение на якето и шапката и той погледна одеалото. Казах му - то си е твое. Усмихна се и го постлахме върху носилката.
Изпратих го до полицейския бус, пожелах му да е здрав. Той ми сподели - ех, момиче, единствено неприятни работи ти направих като се занимаваш с мен.
Дядо Венко, нищо неприятно не си ми направил. Радвам се, че те срещнах. Надявам се да оздравееш и да се оправиш!
И всичко това се случи от 9:30 сутрина до 13 часа - през днешния ден на 30.04.2018 година
БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ НА Г-ЖА ЙОВЧЕВА!!! ТЯ БЕШЕ С МЕН ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ И НА НЕЯ ДЪЛЖА ЩАСТЛИВАТА РАЗВРЪЗКА ДНЕС!
БЛАГОДАРЯ НА ЕКИПА НА РАЙОН " СРЕДЕЦ " ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ!
БЛАГОДАРЯ НА ПОЛИЦАИТЕ ОТ ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ ЗА ДОБРОТАТА И СЪСТРАДАНИЕТО!
БЛАГОДАРЯ НА МОМЧЕТО СЪС СИНЯ ТЕНИСКА, КОЕТО ЕДИНСТВЕНО съдебна експертиза СПРЯ ДА МЕ ПОПИТА ИМАМ ЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ ИЗМЕЖДУ ДЕСЕТКИТЕ ХОРА, КОИТО НИ ПОДМИНАХА!
Този пост е за дядо Венко и всички хора, които през днешния ден му помогнаха!
Не би трябвало да извръщаме глави. Не би трябвало да подминаваме. Спрете и разпитайте - индивидът против вас може да има потребност от помощ. Не коства нищо.
Дядо Венко е на 73 години. На толкоз е и татко ми.....
Имаше един прелестен филм " Предай нататък ".
Предайте нататък! Дори и един човек да помогне на друго живо създание, ще си заслужава.
Бъди здрав, дядо Венко!
PS На фотографията преднамерено не демонстрирам лицето му, защото смятам, че личността е неприкосновена!
ПРЕДАЙ НАТАТЪК "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР