Историята на американския фермер Уилям Босак е уникална, защото изследователите

...
Историята на американския фермер Уилям Босак е уникална, защото изследователите
Коментари Харесай

Как фермер срещна същество от паралелен свят

Историята на американския фермер Уилям Босак е неповторима, тъй като откривателите на паранормалното в никакъв случай до в този момент не са се сблъсквали с нещо сходно, написа Езорейтер. Тя се е случила на 2 декември 1974 година в 22:30 часа на към километър от фермата на 68-годишния Босак, ситуирана в северозападната част на окръг Полк (Усиконсин). Онази вечер фермерът с колата си се е връща от съвещание на локална кооперация и около пътя видял нещо много необичайно. 
Загадъчно създание в пашкул

Неподвижният обект достигал височина 2.5-3 метра. Повърхността му не е светила, въпреки и да е отразявала светлината от фаровете на автомобила му. По форма обектът приличал на пашкул или раковина, само че горната му част е била транспарантна, като че ли е направена от стъкло. В него Босак видял създание с вдигнат нагоре ръце.
Фермерът разказва съществото като човекоподобно, прочее, съдете сами: главата му е била покрита от къси твърди косми, само че лицето е било голо и е нямало брада, очите - огромни и изпъкнали, ушите - доста огромни, наподобяващи на телешки.

Тялото на чудното творение е било покрито от кафява четина. Не е ставало дума за дреха. Останалите елементи на тялото фермерът не съумял да види, тъй като долната част на пашкула била обгърната в мъгла.
При типа на това неизмеримо творение фермерът доста се изплашил, само че и самото то, очевидно, също се наплашило: за това свидетелствало изражението на лицето на пришълеца.


Минавайки около него, Босак понижил мощно скоростта на автомобила си, надявайки се по-добре да преглежда странното създание, само че изравнявайки се с него, той незабавно скочил на педала на газта. Отдалечавайки се от обекта, той забелязал, че фаровете му светят по-слабо и чул тон, сходен на търкането в клони на дървета.

Защо фермерът се е страхувал да опише за загадъчното създание

Връщайки се ву дома, Босак се опитал да види с бинокъла си сектора, където забелязал обекта, само че той бил обгърнат в мъгла. На сутринта фермерът отишъл още веднъж на " местопроизшествието ", само че не намерил нищо.
Цял месец Босак не разказал нищо на никому, даже и на най-близките си, за удивителната среща, страхувайки се от съмнение и подигравки. Но по-късно той не издържал и разказал всичко на локален вестник.

След това фермерът бил посетен от двама откриватели на паранормалото от APRO, които в това време съумели да изяснят, че Босак има добра известност измежду локалните и има престижа на почтен човек, който в никакъв случай преди не разпространявал небивалици. Самият мъж упорствал даже да бъде тестван с детектор на лъжата.

По-късно даденият случай бил включен в разнообразни сборници за аномални истории. Що се отнася до Босак, той е уверен: видял е творение е от друго измерение, редом на нашия свят. Самото то е било доста изплашено.

След известно време фермерът също признал, че дълго време след случилото се той се е страхувал да излиза на открито по мрачно. Също по този начин на мястото на срещата след известно време селяни разкрили и чудноват кръг в полето.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР