Историята на 16-годишната Витория Буено доказва, че за мечтите няма

...
Историята на 16-годишната Витория Буено доказва, че за мечтите няма
Коментари Харесай

Полет към мечтите: Балерина без ръце покорява сцената и вдъхновява стотици хора с увреждания

Историята на 16-годишната Витория Буено потвърждава, че за фантазиите няма граници, стига да работиш задоволително крепко, с цел да ги изпълниш.

Роденото без ръце момиче прекарва по-голямата част от всекидневието си в залата, с палци и необятна усмивка на разположение. Но не всичко е по този начин през цялото време.



Витория страда от вродено заболяване и фантазията ѝ да бъде балерина наподобява мъчително нереалистична, изключително в малко градче в Бразилия, където увреждането й я прави обект на хорско любознание, написа " Ройтерс ".

Тя стартира да играе балет след съвет от нейния физиотерапевт. Когато майка ѝ за първи път я остава в залата за танци, се тревожи дали 5-годишното ѝ дете няма да бъде подигравано за следващ път.



„ Готови са да вдигнат ръкавите й, с цел да погледнат”, споделя 39-годишната й майка Ванда, която към момента претърпява неналичието на деликатност и апатия у някои свои съграждани.

В момента Витория е фокусирана върху своите упоритости и е напълно отдадена на балета. Талантът ѝ я прави същинска звезда в обществените мрежи и ентусиазъм за мнозина.



„ За мен ръцете са просто подробност. Когато танцувам, наблюдавам с погледа си, като че ли те са там. Изобщо нямам чувството, че нуждая се от тях”, споделя тя.

Наблюдавайки по какъв начин феерично се плъзга по сцената, в цялостен синхрон с останалите балерини, за фена е елементарно да не помни, че тя танцува без ръце.



Младото момиче води пълностоен живот и прави всичко благодарение на краката си – пазари, мие зъбите си, сърфира в интернет и даже се гримира сама.



Не си разрешава да се съобщи освен поради себе си, само че и поради всички останали хора с увреждания, които се въодушевяват от нейния образец.



„ Ние сме повече от нашите увреждания, тъй че би трябвало да преследваме фантазиите си”, споделя тя с необятна усмивка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР