Историята е пълна с приказки и слухове, но не всички

...
Историята е пълна с приказки и слухове, но не всички
Коментари Харесай

Хвани ме, ако можеш: 10 заблуди и слухове от историята

Историята е цялостна с приказки и клюки, само че не всички от тях са правилни. Понякога хората са били заблуждавани да имат вяра в неща, които са неистина.

Нека разгледаме 10 от най-големите неистини, които доста хора са считали за истина. Може би ще откриете някои изненади и ще научите нещо ново за международната история! 

1. Три пъти за благополучие

" Das drittes mal ist der Charme " гласи немската приказка и всички го възприемат по следния метод - че третият път носи най-големият шанс. Един пряк отговор обаче опонира на този превод, като споделя дословния превод на немски език: " Всички хубави неща са по три ".

2. Да подпишеш душата си

" Потвърждавам, че съм прочел и съм склонен с горепосочените Общи условия ". Все още никой не е чул за обстановка, в която някой да е прочел напълно частта с Общите условия. Ако те бяха опростени, множеството хора нямаше да се съгласят с тях!

3. За спечелилия отива цялата плячката

Мъдростта на починалия, популярен Норм Макдоналд е:  " Тук, в този учебник по история, написа, че за благополучие положителните момчета са побеждавали всякога. Какви са възможностите? ". Истината е, че всички знаем, че не е по този начин.

4. Няма такова нещо като безспорна истина

Придържайки се към тевтонската тематика, немският мъдрец Фридрих Ницше счита, че истината е несигурна, тъй като хората образуват разкази съгласно егоистични полезности. " Дори същинските истории са цялостни с полулъжи ", удостоверява фен на полемиката. Тази философия е забележима в днешното раздробено, попаднало в индивидуален капан общество.

5. Америка е най-хубавото място

Един песимист споделя, че прозвището " Най-добрата нация на земята " е неистина. Необходимо е просто схващане на хиперболата, с цел да се направи дисекция на сходна изразителност. 

6. Консумацията на мазнини е нездравословна

Всеки експерт по хранене ще ви каже, че някои скотски мазнини са нужни за построяването на тъкани, нерви и мозъчни кафези. Един почитател на здравословното хранене отбелязва, че зад тази илюзия стои лобито на захарта. Чрез налагане на захарта за сметка на мазнините " затлъстяването се трансформира в зараза ".

7. Слухът за Мерилин Менсън

Мерилин Менсън е прочут с това, че се твърди, че е премахнал няколко ребра за персонално наслаждение. " Разпространихме този слух из цялата страна, без да използваме мобилни телефони или интернет ", разяснява един шегобиец. 

8. Гренландия

Преди хиляда години известният скандинавски откривател Лейф Ериксон открива Гренландия по време на пътуването си през Северния Атлантически океан. Продажбата на голяма ледена пустиня на скандинавски заселници нямало да проработи.

Затова при завръщането си той дава заричане за зелен, благодатен парадайс, където те могат да засадят положителни култури - той също по този начин отбелязва крайбрежието на Северна Америка като Винландия, рисувайки картина на винарска страна за своите доверчиви сънародници. 

9. Хвани ме, в случай че можеш

Франк Абагнейл-младши не е бил толкоз популярен лъжец, гласи един постер по темата. " Той заблуждаваше хората да мислят, че е по-голям лъжец, в сравнение с беше в реалност " - изяснява обявата в полемиката. Позволяваме си да не се съгласим - човекът убеди света, че си заслужава напъните, а Стивън Спилбърг направи филм за него. " Мета машинация, в случай че щете " - майтапи се един коментатор.

10. Диамантите са безконечни

Някои считат, че диамантите имат повишена стойност. Те също по този начин са запалими - несъмнено е призрачен сън да ги застраховаш. Колко са безконечни в действителност - май не изключително.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР