История за доброто - в световния ден на децата със

...
История за доброто - в световния ден на децата със
Коментари Харесай

Спасени от войната в Украйна: История за доброто в Световния ден на децата с Даун


История за положителното - в международния ден на децата със синдрома на Даун описваме за едно особено украинско дете, което получи краткотраен дом в София. Той е друг, само че е ухилен и умее да танцува. Запознайте се с Назар.

Назар и фамилията му идват на Централната жп гара, детето е обезводнено, а цялото семейство е пътувало с дни, с цел да стигне до България. Посрещат ги с кроасани.



„ Много се притеснявахме по какъв начин ще премине пътуването, на гарата, по какъв начин ще спим, къде ще спим”, споделя майката на момчето.

Въпреки късния час вземат решение да потърсят и доброволците от „ За положителното “.

„ Кремена ни откри, одобриха ни в центъра, откри лекар, който прегледа Назар, нахраниха ни и ни настаниха в жилището, в който сме в момента”, споделя майката на момчето.



„ Назар беше супер изтощен, беше полуприпаднал в ръцете ни, обезводнен. Ние, българите, като цяло нямаме отношение към децата със специфични потребности, ние не знаем какво да вършим с такива деца. Може би Назар ще бъде някакъв образец и за нас като общество”, споделя Кремена.



В новия си дом майките, децата и баба им се усещат добре. Момичетата Лиза и Маша ще тръгнат на учебно заведение. Надяват се и Назар да тръгне на детска градина и да продължи работа с доктор, логопед и с психолог.

Липсва им единствено едно – интернет връзка, посредством която да се свържат с обичаните си мъже – баща и дядо, останали в Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР