История за доброто. Млад спортист, многократен републикански и балкански шампион

...
История за доброто. Млад спортист, многократен републикански и балкански шампион
Коментари Харесай

Млад спортист продава медалите си, за да помогне на болно дете

История за положителното. Млад състезател, нееднократен републикански и балкански първенец по ММА, разгласи на търг в обществената мрежа последния си златен орден, с цел да помогне за лекуването на 9-годишно момче от Враца.

Цветомир Тодоров от врачанското село Згориград е единствено на 19 година, само че към този момент познава усета на триумфа. Печели родни, балкански и европейски шампионати по ММА в разнообразни възрасти. За втора поредна година е с държавното злато при мъжете.

„ Спортът дава доста значими черти на характера, образование, дисциплинираност, непримиримост. Всяка седмица върша по 10 тренировки най-малко, като се старая да надграждам себе си и да ставам все по-добър “, изясни той.
Снимка: btvnovinite.bg
С последния златен орден от държавното състезание, отреждащ му квота за присъединяване на идното европейско състезание в Русия, Цветомир взема решение непринудено да се раздели.

„ В момента медалът е пуснат на търг, задачата е да се съберат малко финансови средства, с цел да помогнем на Ивайло да вижда света по този начин, както ние го виждаме всеки ден “, съобщи първенецът.

Деветгодишното момче страда от високостепенна хиперметропия, която прогресира.

Когато разбрах, че Ивайло не е добре със зрението, беше предучилищна, там ме извика госпожата и сподели, че детето недовижда, не е като останалите деца, в течение на времето той остава с 10 % зрение “, описа майка му Ивка Иванова.
Снимка: btvnovinite.bg
Предписаните от лекаря очила с огромни диоптри са много скъпи, а Ивка, която е самотна майка и се грижи за три деца, няма опция да ги закупи. В фамилията има и по-голям брат, който след рухване от високо е имобилен, споделя просветителният посредник Галин Снежанов от Младежкия център във Враца.

„ Това е случай, в който не може да останеш безразличен, би трябвало да окажеш помощ по някакъв метод, в случай че можеш. Цветомир ми се обади и сподели, че желае да направи нещо с медала си и се сетих за тях.

За благородната си постъпка 19-годишният юноша получил поддръжката на другари, треньори и непознати, както и на състудентите си от Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.

„ Силните хора наложително би трябвало да оказват помощ на по-слабите да се изправят, а не да ги събарят “, добави Цветомир.
Снимка: btvnovinite.bg
Вече има и донор, поискал анонимност, само че отказал медала, с цел да може и други да оказват помощ. Търгът е отворен до 18 юни.

„ Надявам се да се върна от европейското в Русия със златен орден и първото нещо, което ще направя, е да го покажа на дребния Ивайло, когато ще може към този момент да го види “, добави състезателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР