История с щастлив край. Изписват от „Пирогов” лекарката, която преди

...
История с щастлив край. Изписват от „Пирогов” лекарката, която преди
Коментари Харесай

Изписаха Ирена, която падна от 7-ия етаж


История с благополучен край. Изписват от „ Пирогов” лекарката, която преди месеци падна от седмия етаж на жилищен блок. Инцидентът провокира вълна от съпричастност при апела за кръводаряване и събиране на средства за скъпи медицински импланти.

На 20 юли 2018 година в столичната Спешна помощ идва сигнал за жена, паднала от седмия етаж. На място медиците откриват, че това е тяхна колежка от Александровска болница. Според проверяващите случилото се е случай. „ Нямам спомен за станалото. Разказаха ми. И до ден сегашен нямам спомен. Малко преди да изляза от реанимация, започнах да осъзнавам”, сподели доктор Ирена Иванова пред Нова тв.

Тя осъзнава, че контузиите които е получила, на медицински език се назовават несъвместими с живота. Колегите й съпоставят случая с този на гимнастичката Цвети Стоянова, която падна от шестия етаж на блок преди две години. За спасяването на лекарката месеци наред работят десетки медици. Те ползват относително чужд за България способ. „ Използвахме по този начин нареченото отсрочване на главните интервенции. Този способ понижава заплахата от в допълнение увреждане на организма, тъй като всяка оперативна намеса малко или доста води до действен риск”, сподели проф. Асен Балтов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР