История като от филм. Жена оцеля след 72 часа без

...
История като от филм. Жена оцеля след 72 часа без
Коментари Харесай

Откриха Василка, която изчезна в планината и издържа без храна и вода 72 часа!

История като от филм. Жена оцеля след 72 часа без храна и вода в планината. След 3-дневно търсене откриха 66-годишната Василка.

Тя била във вила в столичния квартал " Сеславци ", само че вместо да се прибере в дома си в Челопечене, объркала посоките и се озовала чак при Своге - на 40 километра от мястото, на което била в началото. В издирването и се включват пожарна, полиция и доброволци.

Сигнал за изгубването подава дъщерята на Василка – Ралица Маркова. Майка й била с другари на вила в гората.

" Последно ми сподели, че се прибира към Челопечене, само че й пада батерията на телефона. Каза ми да й оставя ключовете. След това изгубих контакт с нея ", споделя пред Нова телевизия Ралица. Тя се чула с другари на майка си, които не знаели къде е. Тогава подава сигнал в полицията за изгубването. Веднага стартира издирването.

" Колеги от 5-о районно и екипи на Гражданска отбрана и Пожарната се качиха вечерта, търсиха я, само че без резултат. На 21-ви продължихме да я търсим с сътрудници от Криминална полиция, от Охранителна полиция. Ползвахме и куче. Но нямаше резултат ", изясни Христо Йорданов от 5 районно управление (на МВР). " Имахме 3 хипотетични маршрута, направихме 3 групи. Имаше съмнение, че може да е умряла, тъй като е била 3 нощи в гората ", изясни още Йорданов.

Когато я намират, екипите вършат носилка с подръчни средства. " От клони, дървета, връзки за обувки. Така я придвижихме към 5 км ", изясни Христо Йорданов.  

Дъщеря й изясни, че Василка помни всичко. Разказала е, че е вървяла по реката. Видяла е вълк, през нощта е било ужасно. В момента Василка е в Окръжна болница, в положително положение.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР