Историите, представени в Полетът – портрети за слушане“, са изключително

...
Историите, представени в Полетът – портрети за слушане“, са изключително
Коментари Харесай

Изложба на незрящи показва, че винаги можем да намерим начин

Историите, показани в " Полетът – портрети за слушане “, са извънредно вдъхновяващи и мотивиращи. Това сподели Инна Павлова от екипа на плана в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Вдъхновението е в основата на концепцията за основаването на плана, уточни тя. " Всеки от нас като човек минава през най-различни житейски провокации, през моменти, в които имаш възприятието, че просто не можеш да продължиш напред. Затова доста ни въодушеви тази концепция и взехме решение да потърсим хора, които могат да покажат през персоналното си прекарване и персоналния си житейски опит, че това не е по този начин и че постоянно можем да намерим метод, стига да желаеме, да се свържем с тази мощ в себе си не просто да продължим напред, а да бъдем по-добри “, сподели Инна Павлова.  

Една от историите е на Николай Примов – художник на стъклописи, ръководител на Сдружение на създателите с увреждания в България. Той описа, че желанието да твори го е избавило в тежък миг след злополука, когато съвсем губи зрението си. " Мислех, че светът изобщо към този момент няма да съществува, само че нещо ме сръчка и започнах на бързи обороти да се занимавам със ужасно доста неща – със стъклопис, създадохме единствената в Европа организация за кастинг на хора с увреждания; обучихме взаимно с Американското посолство 20 тотално незрящи в сетивна снимка “, изброи той.  

Изложбата може да бъде забелязана всеки ден от 19 до 24 юни от 14.00 до 20.00 часа в Национален студентски дом.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР