Историческото събитие в Италия вече е факт.Джорджа Мелони официално встъпи

...
Историческото събитие в Италия вече е факт.Джорджа Мелони официално встъпи
Коментари Харесай

Джорджа Мелони встъпи в длъжност като премиер на Италия

Историческото събитие в Италия към този момент е реалност.

Джорджа Мелони публично встъпи в служба като първата жена министър-председател на Италия, четири седмици откакто нейната крайнодясна партия „ Италиански братя ” победи на общите избори.

На гала в Рим тя организира 90 минути персонални диалози с премиера в оставка Марио Драги, преди той алегорично да й съобщи дребната камбанка, употребена при дебатите в държавното управление.

Всички национални малките екрани предаваха непосредствено церемонията по встъпването в служба на Мелони, написа frognews.bg.

Нейната постфашистка партия „ Италиански братя ” от евроскептици и антиимигранти завоюва парламентарните избори на 25 септември, само че се нуждаеше от външна поддръжка, с цел да сформира държавно управление. Назначаването на Мелони е историческо събитие за третата по величина стопанска система в еврозоната и за „ Италианските братя ”, които в никакъв случай не са управлявали. Тя завоюва 26% от гласовете предишния месец спрямо осем и девет % надлежно за нейните съдружници „ Форца Италия ” и крайнодясната Лига. Мелони организира акцията си с платформата „ Бог, страна и семейство “, предизвиквайки страхове от декаданс по отношение на човешките прав в страната с католическо болшинство.

Списъкът на Мелони от 24 министри, измежду които шест дами, разкри желанието да се успокоят сътрудниците на Италия. Тя уточни Джанкарло Джорджети за министър на стопанската система, който беше при предходното държавно управление на Марио Драги. Джорджети, някогашен министър на икономическото развиване, се счита за един от по-умерените, проевропейски настроени членове в Лигата на Матео Салвини. Мелони назначи и някогашния ръководител на Европарламента Антонио Таяни от „ Форца Италия ” за външен министър и вицепремиер. Салвини ще бъде вицепремиер и министър на инфраструктурата и превоза. Това предопределение евентуално ще го разочарова, тъй като той искаше Мелони още веднъж да му даде ролята на вътрешен министър, откакто преди този момент заемаше поста сред 2018 и 2019 година Вместо това тази служба отиде при технократа и префект на Рим Матео Пиантедоси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР