Историческото летище Тегел в Берлин, което работи на забавени обороти

...
Историческото летище Тегел в Берлин, което работи на забавени обороти
Коментари Харесай

Историческото летище Тегел в Берлин може да бъде затворено завинаги в средата на юни

Историческото летище " Тегел " в Берлин, което работи на забавени обороти поради пандемията от новия ковид, краткотрайно ще бъде спряно от употреба от 15 юни, оповестиха локалните управляващи, а това би могло да значи и дефинитивно затваряне.

Федералната страна, управата на Берлин и на района Бранденбург, който обгръща столицата, са дали единодушието си за прекъсване от употреба на летището от 15 юни за интервал от два месеца, в случай че трафикът не се възобнови интензивно до края на този интервал. Подобна вероятност обаче е малко евентуално, разяснява пред Агенция Франс Прес говорителката на държавното управление на немската столица Ева Хенкел.

Не става дума за затваряне в дословния смисъл на думата. " Тегел " ще бъде поддържано оперативно с алтернатива още веднъж да отвори, в случай че е належащо, посочи Хенкел.

Искането за краткотрайно затваряне е импортирано, сподели представител на компанията оператор. Тя се надява да понижи загубите си, насъбрани поради внезапния спад на трафика от експлоадирането на пандемията от новия ковид.

" Тегел " губи по 1 милион евро доходи, разгласи президентът на компанията Енгелберт Лютке Далдруп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР