Историческият антирекорд на Левски стана факт снощи след 0:0 с

...
Историческият антирекорд на Левски стана факт снощи след 0:0 с
Коментари Харесай

Левски и при антирекордите е зад ЦСКА

Историческият антирекорд на Левски стана факт нощес след 0:0 с Лудогорец на стадион " Георги Аспарухов ". Мач №11 без победа за столичния гранд на равнище Първа лига пристигна пред към 9000 фенове, пристигнали да изгледат първото действително домакинство на своя отбор за 2023 година.

108 дни по-късно домът на " сините “ още веднъж одобри дуел от елита в очакване да види завършек на " черната " серия, стартирала още през октомври. Нулевото тъждество е второ сред двата отбора този сезон и може да се одобри с усмивка на " Българска войска ", откакто разликата сред водача ЦСКА и " орлите " набъбна на 3 точки.

Всъщност, армейските почитатели се подиграват на левскарите, само че техният обичан тим има надалеч по-тъжна серия.

Преди време, през октомври 2020 година, ЦСКА записа 5 мача без победа в шампионата. За последните 40 дни тогава алените завоюваха едвам 4 точки в шампионата от 15 вероятни, което внезапно контрастира с упоритостите им, както и с блестящото им показване по това време в Лига Европа.

Серията от 5 мача без триумф надалеч не е най-дългата в историята на славния ЦСКА.

Подобни зацикляния са записвали и митове, като Крум Милев, Стоян Орманджиев и Манол Манолов, чиито постове не са „ изстинали “ от необикновената за клуба липса на точки.

Големият Аспарух Никодимов също е записвал сходна серия през сезон 1978/79, когато промяна в придвижване провинилия се преди него Никола Ковачев.

Стартът на Паро (който застъпва с помощник-треньор Димитър Пенев) напълно не е блестящ, само че търпението на управлението към него се отплаща, защото по-малко от 3 години по-късно ЦСКА на Никодимов играе полуфинал за КЕШ против славния Байерн (Мюнхен) и даже съумява да поведе в първия мач в София с 3:0 до 18-ата минута.

Най-голямото дъно обаче „ армейците “ записват напролет на 2015 година. Тогава клубът, който е пред неминуем банкрут, изпада безусловно в безтегловност и се носи свободно по течението.

ЦСКА не съумява да победи в 12 следващи мача. Нещо повече, в 10 от тези 12 срещи „ алените “ даже не съумяват да вкара гол във вратата на противника, като няма подобен казус в историята.

Логично тогава се сменят и няколко треньора. Хорото повежда Стойчо Младенов, който единствено в границите на 3 мача усеща, че няма какво повече да направи с изцяло обезверения тим.

Наследява го помощникът му Анатоли Нанков, който обаче хвърля бялата забрадка още след първия си мач, завършил с тъжното 0:0 с Берое.

След него на поста застава различен някогашен футболист на ЦСКА Галин Иванов, само че и търпението към него не продължава повече от 4 срещи.

В края на листата идва и легендата Любослав Пенев, който също е изцяло беззащитен да придаде най-малко част от своето самочувствие и непукизъм на обезверените играчи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР