Исторически „Пътят на коприната“ свързва две от най-големите световни икономически

...
Исторически „Пътят на коприната“ свързва две от най-големите световни икономически
Коментари Харесай

Ангелкова участва в 8-ата среща на министрите на туризма от „По пътя на коприната“

Исторически „ Пътят на коприната “ свързва две от най-големите международни стопански сили и антични култури - Европа и Китай. Днес работим интензивно за създаване на нови начинания и планове по него в тясно съдействие със Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации, институции, частни и неправителствени организации и университетски среди.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на 8-ата среща на министрите на туризма от Програма „ По пътя на коприната “ на СОТ, която се организира в границите на интернационалното ревю ITB в Берлин.

Министър Ангелкова означи, че България ръководи Съвета на Европейски Съюз за първите шест месеца на 2018 година По време на неофициалната среща на министрите на туризма от Европейски Съюз, извършена в София, бе издигната концепцията за основаване на Карта на 100-те европейски туристически обекта, като се употребява българският опит с Картата на 100-те национални туристически обекта. Форумът включи и специфичен панел за самодейността „ Европейски Съюз – Китай 2018 – година, отдадена на туризма “, на който бяха разисквани прогнози и вероятности в връзките посред им.

Един от целите е популяризирането на България като конкурентна целогодишна дестинация освен в Европа, само че и за далечни пазари като Китай, сподели още министърът. По отношение на китайския пазар България записва голям растеж от над 41% за 2017 година Активно работим за популяризирането на страната ни на китайския пазар и по тази причина през септември 2017 година се откри първи туристически информативен център на България в Шанхай, добави тя.

Николина Ангелкова разяснява още, че страната ще бъде хазаин на Седмата среща на държавните и държавните ръководители от Централна и Източна Европа и Китай през втората половина на 2018 година Затова се възнамерява образуване на Форум по туризъм на високо ниво по време на срещата. Събитието е в границите на „ ЕС-Китай 2018 - година, отдадена на туризма “ и ще бъде нова опция за разговор сред институциите, бизнеса, изследователската общественост и неправителствените организации за съдействие в туризма.

Тя означи също, че се работи интензивно с Гърция за основаване на взаимни туристически артикули и транснационални направления, ориентирани към евентуални гости от далечни пазари. Предвижда се такова съдействие да се развива с Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния и Черна гора.

Министър Ангелкова уточни, че министерството беше извънредно ангажирано през миналата година и по повод Инициативата на СОТ за развиване на така наречен Западен път на коприната. През юни 2017 година взаимно със СОТ то бе хазаин на Втория интернационален семинар „ По Западния път на коприната “.

В рамките на плана "Подобряване на разбирането за европейския туризъм ", създаден от СОТ в съдействие с Европейската комисия, събитието акцентира значимостта на основаването на обособени туристически направления „ По Западния път на коприната “. България ще бъде хазаин на Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления през ноември 2018 година, заяви министър Ангелкова.

Той се провежда взаимно от СОТ и Министерството на туризма и ще се концентрира върху смисъла на концепцията за античните направления като ефикасни връзки сред хората, цивилизациите и културите.

Пътят на коприната е още една опция да се съживят античните направления като идея, учредена на взаимно опознаване и полза, заключи българският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР