Исторически факти показват, че доскорошната освободителка на България се превръща

...
Исторически факти показват, че доскорошната освободителка на България се превръща
Коментари Харесай

Николай Денков: Доскорошната освободителка беше против Съединението

Исторически обстоятелства демонстрират, че досегашната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на съединението ѝ. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков на церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София, представен от Българска телеграфна агенция.

" Най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод. Ако използваме по верен метод методите на дипломацията, в случай че намерим съдружници, в случай че знаем защо се борим дружно и имаме обща цел, можем да ги реализираме и по кротичък път ", съобщи той.

И добави:

" Дори и тогава ще се наложи да пазиме, може би и с кръв, това което сме постигнали. Защото българското съединяване нямаше да бъде сполучливо, в случай че Българската войска в нужния миг не съумя да отблъсне агресора, който пристигна от запад "..

Денков съобщи, че би трябвало да гледаме нашите идеали, нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите.

" Съединението е дума, която от една страна отразява исторически акт, който трансформира ориста на България, а от друга е знак на това, от което има потребност българското общество, в случай че желае да се развива,  посочи Денков. Когато приказваме за съединяване  и желаеме да се обединим, би трябвало ясно да дефинираме задачите и общите задания, които ни водят напред към бъдещето като просперираща страна, а не да се взираме обратно и да копнеем за едно минало, което в никакъв случай няма да се върне ", сподели още министър председателят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР