Исторически ден за Швеция: страната ще последва стъпките на Финландия

...
Исторически ден за Швеция: страната ще последва стъпките на Финландия
Коментари Харесай

Швеция ще подаде молба за членство в НАТО


" Исторически ден за Швеция ": страната ще последва стъпките на Финландия и ще подаде молба за участие в НАТО, съобщи министър-председателката Магдалена Андершон.

Шведското държавно управление ще подаде молба за членство на страната в НАТО. Това решение се употребява с необятна парламентарна поддръжка, съобщи министър-председателката Магдалена Андершон след парламентарните диспути за сигурността на страната. " Най-доброто решение за Швеция и шведското население е да влезем в НАТО ", каза Андершон.

" Исторически ден за Швеция "

По този метод Швеция се причислява и се отхвърля от държавния си неутралитет, който продължава към този момент близо 200 години. публичното мнение беше срещу участие в НАТО, само че тази настройка се промени, откакто на 24 февруари Русия атакува Украйна. " Това е исторически ден за Швеция ", написа външната министърка Ан Линде в Туитър. 

Андершон посочи, че страната ще откаже разполагането на нуклеарни оръжия и непрекъснати бази на НАТО на нейна територия - сходно изискване сложиха и Норвегия, и Дания преди да станат член на Алианса. 

Путин: Русия ще даде съответния отговор

Кремъл на няколко пъти предизвестява, че би довело до съществено дестабилизиране на европейската сигурност. Руският президент Путин през днешния ден съобщи, че Москва " няма проблем "  с кандидатурите на двете страни за НАТО, само че " разширението на военната инфраструктура на тези територии естествено ще ни принуди да дадем съотвения отговор. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР