Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите

...
Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите
Коментари Харесай

Изнесоха британската корона от Тауър, за да я пригодят за крал Чарлз Трети

Историческата корона на св. Едуард, която се употребява при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, с цел да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз Трети през месец май идната година, оповестиха международните информационни организации, базирайки се на Бъкингамския замък.

 
 
Цялата интервенция по преместването на короната е била непокътната в цялостна загадка. Не се знае и къде се намира тя сега.

 

Версия на короната е била употребена за коронясването на британски и английски монарси от 13-ти век насам. Тази корона е била направена за крал Чарлз Втори през 1661 година като подмяна на предходната средновековна корона, която е била разтопена след изтезанието на неговия татко през 1649 година. Смята се, че оригиналът датира от времето на Едуард Изповедник, кралски светец от 11-ти век и предпоследен англосаксонски крал на Англия, ето за какво носи неговото име.

 

Короната на Свети Едуард e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини. По образеца на средновековната й предшественичка, върху нея има четири кръста и четири лилии. Короната е довършена с кадифе и хермелинова лента. Тя е изобразена върху кралския герб, логото на Кралските пощи и армейските пагони.

 

Коронацията на крал Чарлз Трети ще следва церемониите от последните епохи в английската монархия, само че се чака да бъде по-кратка и да продължи към час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована дружно с крал Чарлз Трети. Очаква се гостите да бъдат към две хиляди души.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР