Историческа, но и кошмарна вечер за Серхио Рамос! Капитанът на

...
Историческа, но и кошмарна вечер за Серхио Рамос! Капитанът на
Коментари Харесай

Серхио Рамос влезе в историята, след което закопа "Ла Фурия Роха"

Историческа, само че и кошмарна вечер за Серхио Рамос! Капитанът на Испания записа рекорден 177-и мач с националната фланелка, само че изпусна две дузпи при равенството 1:1 с Швейцария в Лигата на нациите.

Така " Ла Фурия Роха " отстъпи първото място в група 4 на Германия. В различен дуел довечера Бундестимът завоюва с 3:1 като хазаин на Украйна. В идващия кръг водачите се сблъскват в спор за върха.

В Базел първата добра опция се откри пред швейцарците в 19', само че вратарят Унай Симон се намеси чудесно при удара на Джердан Шакири. Домакините продължиха да владеят самодейността и в 26' Ремо Фройлер откри резултата.
Снимка: Getty Images
Испанците бяха по-активни до почивката, Фабиан Руис, Микел Оярсабал и Феран Торес обаче направиха пропуски.

Стигна се до 58', когато Рикардо Родригес игра с ръка в наказателното поле, а Ян Зомер избави удара на Рамос от бялата точка. По този метод бранителят на " Реал " Мадрид постави завършек на впечатляващата си серия от 25 тъкмо изпълнени дузпи (23 в публични и 2 в другарски срещи).

Десетина минути по-късно Нико Елведи задържа Алваро Мората и бе изпъден за втори жълт картон, а Испания още веднъж получи углавен удар. Последва несериозно осъществяване от Рамос и ново избавяне на Зомер.
Снимка: Getty Images
Испания въпреки всичко се добра до точката минута преди приключването на постоянното време, когато Серхио Регилон откри Жерард Морено, който изравни от близко.

Въпреки че не бе на равнище, капитанът Рамос към този момент е еднолично на върха при футболистите с най-вече мачове за народен тим в Европа. До през днешния ден той делеше първото място със славния италиански вратар Джанлуиджи Буфон. Трети е португалската суперзвезда Кристиано Роналдо със 169 срещи. Рекордьор в международен мащаб е египтянинът Ахмед Хасан със 184 мача.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР