Истинският произход на живота винаги е бил една от най-големите

...
Истинският произход на живота винаги е бил една от най-големите
Коментари Харесай

Ново откритие може да промени досегашното ни разбиране за произхода на живота

Истинският генезис на живота постоянно е бил една от най-големите незнайни, за които ние като хора сме се стремили да научим. От основаването на света в Библията до вярата, че биомолекулите са пристигнали на Земята на гърба на метеорити или комети преди милиарди години, през годините сме виждали няколко отговора.

Досега обаче мнозина имаха вяра, че главните градивни детайли на живота, наречени пептиди, изискват вода, с цел да се образуват. Това изключва опцията тези градивни детайли да дойдат от космоса. Е, ново проучване в този момент прекатурва това разбиране. И в този момент някои споделят, че ще би трябвало да погледнем към звездите, в случай че в действителност желаеме да намерим същинския генезис на живота.

Без значение какви са вашите вярвания за произхода на живота, данните, открити от доктор Серж Краснокутски, физик от групата по лабораторна астрофизика и физика на клъстерите от Института по астрономия Макс Планк в Йена и неговия екип, са завладяващи.

Краснокутски споделя, че образуването на пептиди нормално изисква прибавяне на вода в първата стъпка. Втората стъпка включва премахване на водата за довеждане докрай на образуването. Това основава това, което учените назовават ​​аминокиселина глицин, основна фигура в лова за произхода на живота.

Краснокутски и неговият екип желаеха да видят дали могат да пресъздадат пептиди в космоса. Част от мистерията обаче се крие във обстоятелството, че пространството е вакуум. Това значи, че няма О2, който да помогне за основаването на водата, нужна за процеса. С това ново проучване Краснокутски и неговият екип потвърдиха, че е допустимо. Освен това те потвърдиха, че предходната спогодба не е единственият метод да се образуват тези пептиди.

„ Вместо да подхващаме химическата обиколка, в която се образуват аминокиселините, искахме да разберем дали вместо това не могат да се образуват аминокетенови молекули и да се комбинират непосредствено, с цел да образуват пептиди “, изясни Краснокутски в изказване.

„ И направихме това при изискванията, които доминират в галактическите молекулярни облаци, т.е. върху прахови частици във вакуум, където съответните химикали участват в обилие: въглерод, амоняк и въглероден окис. “

Пептидите играят значима роля в разбирането за произхода на живота. Поради това е значимо да знаем колкото се може повече за тяхното образуване. За да потвърди жизнеспособността на произхода на живота в космоса, екипът имаше за цел да сътвори пептиди в сходен на космоса вакуум.

Екипът употребява субстрати като сурогат на галактическите прахови частици. След това екипът събра частиците с въглерод, амоняк и въглероден окис. Всички те са съставни елементи, открити върху галактическия прахуляк. Екипът ги комбинира във въздушно налягане при една квадрилионна от естественото въздушно налягане и минус 263 градуса по Целзий.

Резултатът беше полиглицин, сходен на пептидите, които към този момент открихме. Това е забележителна информация в търсенето на произхода на живота. Разбира се, това не ни споделя сигурно дали истинските пептиди са пристигнали от космоса. Това най-малко ни дава причина да стартираме да търсим оттатък личната си планета за същинския генезис на живота. Въпреки това, даже с това познание, отговорът на въпроса за произхода на живота е към момента надалеч.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР