Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай,

...
Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай,
Коментари Харесай

Екшън в Пловдив: Дама без маска псува полицай, плаща му обез...

Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните ограничения и обиждала служител на реда, научи „ Марица “. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ държание пък станало причина да бъде съдена от проверяващия еднообразен. Преди дни магистратите са отсъдили буйната дама да му изплати 500 лева обезщетение за нанесените обиди.

Историята датира отпреди повече от година. Към 15.30 часа на 13 април 2020-а чиновници на реда забелязали в парковото пространство зад блок мъж и жена, които се наливали с алкохол. Дамата била без защитна маска, с което нарушавала настоящите ограничения против разпространяването на ковид. Полицаите се доближили и се показали. Попитали дамата за какво няма маска на лицето си. След този въпрос екшънът почнал.

Тя им отвърнала сбито, че е останала у дома, като траяла умерено да си пийва. Униформените поискали да се легитимира, с цел да й наложат глоба. В резултат на това и заради въздействието на алкохола, дамата станала нападателна и почнала да ги ругае на всеослушание. Редували се цинизъм след цинизъм. Въпреки този отпор ѝ било обяснено, че ще й бъде формиран акт. Оказало се обаче, че дамата не носи какъвто и да е документ за идентичност и че персоналната й карта също била останала вкъщи, което единствено по себе си е нарушаване.

Униформените я предизвестили, че в случай че продължи с вулгарното си държание, ще би трябвало да я арестуват. Но тя нямала спирачки – псувала и обиждала наред. Дори звъннала по телефона на другарка и обяснявала, още веднъж с обиди, че желаят да я глобят.

Служителите на реда стиснали зъби и отправили последно предизвестие към пловдивчанката да се държи възпитано. Тя декларирала: „ Нищо не съм ви направила, не съм ви блъснала “ и неведнъж псувала. Станала по-агресивна, като с изключение на с вербални нападки, тя се опитвала да провокира единия служител на реда. Нарочно се доближила прекомерно покрай него, с цел да показва, че не съблюдава ограниченията. Бил извикан патрул, само че тя не се усмирила. Отказала непринудено да се качи в полицейската кола и се наложило да й слагат белезници.

Единият от двамата полицейски чиновници, който понесъл множеството обиди и вулгаризми, потърсил правата си в съда. Твърди, че понесъл обиди, които били несъвместими въобще с естественото другарство, та камо ли като отношение на проверявано лице към проверяващ го орган.

В последна сметка преди няколко дни магистратите отсъдили въпросното обезщетение в размер на 500 лева в негова изгода. Решението не предстои на обжалване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР