Истински свободните хора не се поддават на пропагандата и се

...
Истински свободните хора не се поддават на пропагандата и се
Коментари Харесай

За малкото истински свободни хора

Истински свободните хора не се поддават на пропагандата и се пробват да основават свое мнение за процесите и събитията. Затова за тях не всичко е в черно и бяло.

Те могат да проучват и оценят положителното, свършено от Илън Мъск или даже от Путин както и неприятното, свършено от Виктор Орбан или даже от Макрон.

Същите умерено могат да оценят достиженията и на учените в Съединени американски щати и Европа и на учените в Русия, Китай или Индия. Тези свободни хора имат лично мнение за войната в Украйна, за касапницата в линията Газа или за обстановката с доставките на газ и нефт. 

Имат, тъй като са свободни, със свободни мозъци, които четат, слушат, гледат и се интересуват и на база на чутото, видяното и прочетеното образуват мнението си без да се плашат или опасяват от каквото и да било. 

Пак тези свободни хора имат действителна преценка за това кое е обикновено и кое - ненормално, кое е положително и кое - неприятно и кое е красиво и кое - грозно. 

Разбира се, тази преценка е тяхна си, субективна, обаче те имат свободата и смелостта да си го разрешат и да отстояват своето. Затова са и свободни хора със свободни мозъци, същински духовни господари, господари на душите си! 

Някога Георг Хегел беше писал, че духовния стопанин е подготвен да загуби живота си с цел да резервира свободата си, а духовният плебей е подготвен да се откаже от свободата, с цел да резервира живота си. 

Абсолютно съм склонен с Хегел. За страдание през днешния ден е цялостно с духовни плебеи. 

Тези, към този момент възрастни хора, които преди време се опасяваха да погледнат отвън марксизма и ленинизма и имаха вяра, че тук е парадайс, а на запад тънат в жестока употреба, в този момент се опасяват да погледнат отвън евроатлантизма, пазарната стопанска система и англосаксонския глобализъм.  Не могат, горките да прогледнат зад оградата на формалната агитация. 

През соца на такива в случай че кажеш, че в Швеция отново е социализъм, единствено че по-добър от нашия, незабавно ще те охулят, че си империалист, фашист, че и в милицията може да рапортуват за теб. Сега не е по-различно. Ако кажеш, че Путин не яде деца, незабавно си разгласен за путинист, болшевик, ватник и така нататък

И такова действие обяснено със боязън, тъй като преди 1990 беше тирания, през днешния ден (и засега) не оправдава никого. 

Никой няма да те арестува (засега) в случай че кажеш, примерно, че Байдън е кукундел. 

Обаче духовните плебеи отново си се опасяват. Страхът е в кръвта им. Напълно подвластни са от пропагандата. Оставили са на нея да дефинира мнението им. Превърнали са се в безспорни кукли на конци, в марионетки. 

Затова на думи могат да славят  достиженията на учените от САЩ 

и Европа, само че и дума да не кажат за учените в Русия, Китай или Индия. Дори в противен случай - ще се опитат да отрекат, че в тези страни въобще има учени. 

Същите въобще нямат лична преценка за това кое е обикновено и кое - ненормално, кое е положително и кое - неприятно и кое е красиво и кое - грозно. Нямат, тъй като тези им показа и убеждения се образуват отново единствено и само от пропагандата. Каквото кажат по бТВ и сие, то е вярно. 

Затова такива персони е вярно да се назовават зомбита (и аз персонално от дълго време по този начин ги наричам) - сякаш живи мъртъвци, непринудено изгубили душата си, мисленето си, а и, без да е пресилено, човешкия си облик. Станали са бездушни и безобразни. 

Тези неживи същества за жалост са болшинство и то освен у нас. Може би Бог и с това ни е санкционирал, изгонвайки ни от райската градина - постоянно масата, болшинството да са зомбита, а същински свободните хора - малцинство. 

Страшно е и друго - зомби положението очевидно се предава и генетично - от родители на деца…а това към този момент е толкоз ужасно, че нямам сили да довърша изречението! 

Надявам се да съм свестен вярно! 

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР