Истински летни жеги връхлетяха България и то в разгара на

...
Истински летни жеги връхлетяха България и то в разгара на
Коментари Харесай

Рекордна жега в цялата страна, живакът удари 34 градуса!

Истински летни жеги връхлетяха България и то в разгара на есента. Гореща вълна блъснала Предбалкана в петъчния ден.

34,2° са били измерени във Велико Търново, оповестяват от Meteo Bulgaria. В Ловеч градусите са цели 32,5°, в Полски Тръмбеш били 33°. Граждани пишат, че в Червен бряг температурата е достигнала 29°.



В други частни на страната също доминират слънчевото време и високите градуси.

Към 15 часа метеоролозите от НИМХН регистрират, че са измерени 25° в Благоевград, 26° във Варна, 27° в Свищов, 28° в Шумен.

А какво време ни чака на следващия ден?

Утре ще доминира слънчевото време. Сутринта на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Ще остане прохладно с сдържан, денем в регионите ситуирани наоколо до северните скатове на планините мощен и плевел вятър от юг-югозапад.

Ще бъде много топло с минимални температури най-вече сред 12° и 17°, в София - към 14°, преобладаващите оптимални ще са сред 28° и 33°, в София - към 29°. Вечерта над западните региони облачността ще се усили.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Вечерта над западните региони облачността ще се усили. Ще духа мощен, по билата и плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 16°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР