Истински културен подем – българинът отделя все повече време и

...
Истински културен подем – българинът отделя все повече време и
Коментари Харесай

Българинът отделя все повече време и средства за култура

Истински културен напредък – българинът отделя от ден на ден време и средства за просвета. Това сочат данните на Националния статистически институт. По-често вървим в музеи, на кино и спектакъл. Увеличава се и броят на читателите в библиотеките, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Освен интерес към седмото изкуство, в последно време се регистрира и растеж в посещаемостта и на музеите.  Старият град в Пловдив е вторият у нас най-посещаван туристически обект. Една от наложителните спирки е Етнографският музей. Само за предходната година броят на посетителите е скочил с 30 на 100. 

Това води и до растеж на приходите. Музеите у нас единствено за предходната година са отчели оборот от 57 милиона лв.. Някои от тях даже са наели още служащи. Туристическият поток се отразява и на търговията. Уличните музиканти пък се радват от ден на ден на непознати туристи. И не на последно място политиката, която музеите, галериите и кината развиват за ден на свободния вход, също дава своя позитивен резултат.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР