Истинска зима и валежи от сняг - такава е в

...
Истинска зима и валежи от сняг - такава е в
Коментари Харесай

Великден и пролет ли? По-добре вижте какво се случва в планините

Истинска зима и превалявания от сняг - такава е сега картината в планините у нас, изключително в западната част на страната, видя Plovdiv24.bg . Макар синоптиците да дават обещание надалеч по-топло време за великденските празници, и през днешния ден температурите остават надалеч от пролетните и типичните за месец април.

Днес почналото от запад заоблачаване последователно ще обхване цялата страна. Още преди обяд в Западна България, а след обяд и в останалата част от страната ще стартират превалявания от дъжд, в регионите с надморска височина над 500 m - от сняг.

На обособени места в Южна България се чакат обилни по количество превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно по здрач в източните региони, ще е слаб до сдържан. Температурите ще се задържат по-ниски от нормалните и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, малко по-ниски в западните райони; в София 6-7°. Вечерта преваляванията в Западна България ще спрат и облачността ще стартира да се раздира. 

Над планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР