Истинска сцена от филм се разигра снощи със среднощна гонка

...
Истинска сцена от филм се разигра снощи със среднощна гонка
Коментари Харесай

ЕКШЪН ВЪВ ВИДИНСКО: Обир, гонка и разпиляни по пътя банкноти

Истинска сцена от филм се разигра нощес със среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти на пътя край видинското село Раковица, откакто нощес патрул на " Гранична " полиция се е опитал да спре автомобил, осведоми Нова.

След опит за прекъсване на колата от полицията водачът и тримата пасажери изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари.На място са арестувани трима от причинителите, само че четвъртият им съизвършител съумява да избяга. Самоличността на мъжа е открита и той се търси.

Оказало се, че арестуваните са престъпно проявени и единствено няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му в село Макреш. Те откраднали от него близо 19 000 лв. и го заключили.

Властите полуичили сигнал за тежко закононарушение и обир против възрастния мъж е подаден в 7:45 часа. Той е бил заключен и сигналът е подаден много по-късно след осъществяването на закононарушението против него, посочи пред Нова телевизия шефът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин.

По думите му двама от причинителите са рецидивисти.

" Не са използвали принуждение по време на грабежа. Двама от причинителите имат и предходни сходни прояви, свързани с обири и грабежи. Едно от лицата преди два-три месеца е излязло от пандиза. Задържаните са към 30-35-годишни. Те са от село Студено буче, Монтанско”, сподели Коцин.

Тримата мъже са познавали възрастния мъж - преди месец и половина са правили ремонт на покрива на къщата му и евентуално по този начин са разбрали къде държи парите. И четиримата имат богат престъпно минало, добави представителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев.

Обирджиите са арестувани за 24 часа. Предстои през днешния ден да им бъдат повдигнати обвинявания. Прокуратурата желае 72 часа задържане и налагане на непрекъсната мярка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР