Истинска буря се разрази снощи малко преди полунощ, когато министърът

...
Истинска буря се разрази снощи малко преди полунощ, когато министърът
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Скандалът с оставката на Стефан Янев - сценарий на Румен Радев да овладее отново цялата държава

Истинска стихия се развихри нощес малко преди среднощ, когато министърът на защитата Стефан Янев написа в профила си във Facebook послание към българите, в което намерено нападна премиера Кирил Петков и най-близкото му обграждане от " Продължаваме промяната ".

В изказването си Янев разкрива, че няма да подаде непринудено оставка, само че тя към този момент била само въпрос на процедура, която най-вероятно ще бъде придвижена от сътрудниците, които сякаш са го подкрепяли в лицето на харвардите Кирил Петков и Асен Василев.

Военният министър твърди, че решенията, които следва да се вземат, са рискови за страната, а сътрудниците си в държавното управление назовава дилетанти, които се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката.
свързани новини130119преди 16 часа
Всъщност напрежението сред Стефан Янев и премиера стартира да се вижда очевидно с началото на войната сред Русия и Украйна. Тогава военният министър, за разлика от Петков, зае надалеч по-балансирана позиция и даже първоначално не искаше да приказва за протичащото се като за война.

Поведението на военния министър ядоса Кирил Петков, който намерено размаха пръст на Янев, а след това същото сториха и други негови сътрудници от " Продължаваме промяната ". Днес на напред във времето към този момент стои оставката на министъра и промяната му с различен.

Целият скандал, който се развихри през последните дни на процедура удостоверява прогнозите на организация ПИК и на политчески специалисти, че в страната ни са вход два сюжета - единият, режисиран от Кирил Петков и кръговете зад него, и другият - дело на Румен Радев.

Първият сюжет е обвързвана с американските кръгове към Кирил Петков, които го натискат за твърда позиция против Русия и намаляване на изискванията ни към Северна Македония за участие в НАТО. В държавното управление си обаче Петков има един от най-доверените хора на президента Румен Радев - Стефан Янев. Не би трябвало да забравяме, че тъкмо президентът разгласи Крим за съветски, а е и измежду радетелите за позиция без взаимни отстъпки против Северна Македония.

Въпросният напън върху Кирил Петков и неодобрението, което среща в лицето на Радев и Янев, го принуждават да предприеме крайни дейности, като в профил военния министър и влезе в необратим спор с президента.

Сценарият на Петков планува цялостното изчегъртване на хората на президента, инсталирането на свои фрагменти и пробутване на американските ползи у нас.

Такъв спор обаче напълно се вписва и в сюжета на Румен Радев, който към този момент изрично демонстрира желание да си върне властта върху цялата страна и да не я оставя в ръцете на Кирил Петков и Асен Василев.

С излизането на Стефан Янев в съпротива стартира и така наречен " смяна на смяната " чиято цел е Радев да се опита да смъкна Кирил Петков през аварийния си министър председател, който трагично да напусне държавното управление в символ на противоречие с несъразмерното навеждане към НАТО.

По този метод военният министър ще се покаже като изтъкнат българофил и родолюбец - фигура, която би привлякла голямо доверие към себе си измежду обществото.

Поведението на Янев и въздействието и утвърждението, което Радев има към този миг в страната, ще оказват помощ за бързото събаряне на Кирил Петков от премиерския стол. Така изначално ще се осъществен и прогнозите на ПИК за президентска партия, управлявана от Стефан Янев.

Намеренията на Радев са един подобен план да отвее " Продължаваме промяната " на предварителни избори и президентът още веднъж да получи цялата власт в страната. За разлика от предходния път, когато това се случи посредством служебно държавно управление, задачата на президента в този момент е да постави ръка и върху законодателната власт в лицето на Народното събрание. А сегашният министър председател Кирил Петков наподобява ще бъде единствено една марионетка в подмолните проекти на президента. Освен в случай че не покаже зъби и се задържи по-дълго от плануваното в Министерски съвет. Хипотеза, за която Радев ще има сигурно отговор и нищо чудно да го забележим още веднъж с вдигнат пестник на площада.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР