Истината за българските пътища е крайно време да стане ясна,

...
Истината за българските пътища е крайно време да стане ясна,
Коментари Харесай

Инж. Богдан Милчев: Служебното правителство се готви да възложи ремонти за половин-един млрд. лева

" Истината за българските пътища е извънредно време да стане ясна, тъй като ние сме очевидци по какъв начин разнообразни министри от разнообразни кабинети ни изясняват напълно разнообразни неща. И ние не може да се ориентираме каква е истината. На 10 март от 10:00 ч. в Българска телеграфна агенция Институтът по пътна сигурност провежда среща сред министър Шишков, някогашните министри - Нанков, Караджов и Комитова, на която ще засегнем най-спорните въпроси, с цел да стане ясно каква е истината за българските пътища ", сподели шефът на Института по пътна сигурност инж. Богдан Милчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той показа, че министър Шишков е удостоверил присъединяване си.

" Той удостовери такова присъединяване и на друга конференция, само че по-късно не пристигна. А Нанков, Караджов и Комитова също потвърдиха присъединяване. Липсата на някой от тях ще ни покаже истината за българските пътища. Те го дължат на българските жители. Що се касае до инспекциите, които сега се вършат, нашата позицията е, че това са бутафорни инспекции, от които няма да произтече безусловно нищо ", безапелационен бе инж. Милчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му една инспекция не може да се реализира, без да участва и Надзора, и възложителят, и проектантът, и строителят.

" Всички те би трябвало да бъдат публично поканени. Може да попитате министър Шишков дали е подготвен да приключи всички контракти на компанията, която съгласно него е строила Северната дъга, да спре всички заплащания към тази компания, да сътвори " черен лист " на тези компании, които съгласно него не работят. Готов ли е министър Шишков да поеме ангажимент и да каже, че на тази същата компания не е изплатил стотици милиони левове за сходно свършена работа, до момента в който той е бил министър ", попита той.

Според него тази компания години наред печели публични поръчки.

" Служебното държавно управление се гласи да разпореди поправки до края на мандата си за сред половин и 1 милиард лева на строителни компании. Те приготвят почвата. Може да попитате министър Шишков дали взе участие в следващ план на президента, тъй като той с цялото си държание, което прави, демонстрира същото, което правеха и Кирил Петков, и Асен Василев, както и Янев преди него ", акцентира инж. Богдан Милчев.

На 10 март тематиката за противозаконното строителство също ще бъде наранена.

" От предходната седмица министър Шишков им е разпоредил неотложно да стартират да сформират актове за нелегално строителство по лотовете на автомагистрала " Хемус ", тъй като прокуратурата желае документите за противозаконното строителство, за което той приказва от 9 месеца. Това е нелегално строителство единствено в главата на министър Шишков. Това неговото е политическо шоу, от което няма да произтече нищо положително за българските пътища ", добави шефът на ИПБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР