Истината винаги побеждава. Тя винаги е на страната на този,

...
Истината винаги побеждава. Тя винаги е на страната на този,
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Истината побеждава, обвинителният акт е без доказателства и факти

Истината постоянно побеждава. Тя постоянно е на страната на този, който не лъже и който се бори за верните дела. Слава Богу, ние се оказахме задоволително мощни. Истината те прави мощен, а ние се позовахме на нея. Това съобщи подсъдимият някогашен кмет на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева.
Заедно с другите двама упрекнати - нейната заместничка Биляна Петрова и някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров, Иванчева се яви в Специализирания съд, където започнаха финалните пледоарии по делото против тях.

Процесът против тримата лиши на правораздавателната ни система близо една година, откакто на 18 април 2018 година Иванчева и Петрова бяха арестувани с белязани пари пред спортното министерство в София.

„ Нямаше нито един очевидец, който да намекне, че е имало предумисъл или нещо, което ние по някакъв метод да сме желали – пари за нас или наша полза”, безапелационна е Десислава Иванчева.

„ Според всички инспекции, като вътрешен одит и АДФИ, нямаме и за 10 лева забележка. Ние сме си работили законово “, добави още тя.

На въпрос каква е равносметката ѝ за последната година, откогато тече процесът против нея, тя отговори: „ Опропастен живот – на близки, на другари, на познати. Разболяна душeвност и физика”.

Заместничката ѝ Биляна Петрова пък загатна за очакващи се изненади в правосъдната зала.

„ Днес ще видите, че обвинителният акт и сюжетът се разграничават доста. Сценарият не почива на обстоятелства и доказателства. Ще се види, че прокуратурата си е измислила една картинка. Благодарение на тази картинка и скалъпени доказателства, една година животът ни е разрушен – 8 месеца в пъкъла и 4 месеца под домакински арест “, разяснява тя.

И съгласно двете в обвинителния акт на прокуратурата има „ измислени реплики и срещи”, а задачата е била една – да се отстрани законно определения кмет на региона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР