Истината се плаща скъпо. Затова ние не сме там (в

...
Истината се плаща скъпо. Затова ние не сме там (в
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Младите господа от ПП не знаят какво е държава, а искат да я управляват

" Истината се заплаща скъпо. Затова ние не сме там (в Народното събрание, б. р.), тъй като имаме неприятния табиет да приказваме истината ".

Това съобщи Мика Зайкова от " ИТН " в изявление за Българска национална телевизия.

" Ние в случай че искахме да сме там, щяхме да сме още в коалиция и да си взимаме от всякакви хора. Вместо да купуваме на ниска цена газ, щяхме да купуваме безценен газ и да си делкаме парите, но не го правихме. Тук от самото начало има съветски газ, само че доста по-скъп ", разяснява тя.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а нейното лекуване се вложенията. По думите на икономиста техниката и технологията на България са на равнище 50-те години на 20 век, тъй като 92% от бизнеса е формиран от дребни и междинни предприятия. Мика Зайкова съобщи още, че сме похарчили 825 млн. лева за финансови разноски тази година.

" Може да ми се обидят младите господа от " Продължаваме промяната ", но те не знаят какво е страна, а желаят да я ръководят. Извинявайте, но по този начин не се ръководят финанси и страна като България, която се нуждае от вложения. За първото полугодие ние имаме минус 532 милиона евро непознати вложения ", сподели тя.

Има потребност от растеж на минималната заплата, тъй като той сега е 8%, а инфлацията е 18%, акцентира Зайкова. Според нея се задава сериозна криза в Европа: " Италия е банкрутирала страна, тя не може да си продаде вътрешен дълг. 11 страни, сред които и Германия, имат растеж на дълга над 60%, някои дори и над 100. Ние към този момент сме добре - 29,2%, само че ще стартираме с бързи крачки да вървим към 40%. Когато ти обещаваш пари на майките, на пенсионерите, на бедните и когато бъркаш общественото подкрепяне с пенсионната система, нещата се разбъркват ", разяснява тя.

Попитайте госпожа Велкова (служебният финансов министър, Росица Велкова, б. р.) какво е положението на бюджета и тя ще ви каже, че пари няма, разяснява Мика Зайкова. Храните са поскъпнали с 24% през последото тримесечие, водата - с 40%, сподели още тя.

" Планът за възобновяване ще ни донесе 13 милиарда евро не знам по кое време. Ако ние в този момент не създадем държавно управление и не приемем тия 22 закона, няма да забележим и един цент. Друго, което комфортно се премълчава е, че от 2023 година няма да има контролирани цени, т.е., аз и вие у дома ще плащаме тока колкото коства, а не колкото ни е споделил КЕВР ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР