Истината като танц, за който са нужни двама. Един, който

...
Истината като танц, за който са нужни двама. Един, който
Коментари Харесай

Конкурсът Web report приема материали до 30-ти април

Истината като танц, за който са нужни двама. Един, който я изрича, и различен, който я разпознава и приема. Web report - конкурс за чиста публицистика - стъпка обратно към истината, крачка напред към смяната.

В състезанието Web report досега има над 50 утвърдени материала за присъединяване в петте разнообразни категории. На платформата на състезанието ще откриете Истински истории от град Порто, забавен роман с непредвиден край с Григор Димитров и малко тъжната, само че не по-малко същинска картина на живота на възрастните хора в България през погледа на Калин Иванов.

В категориите Технологии и нововъведения и Култура и обучение пък откриваме дразнещ размисъл разбор на биткойн, като част от последните световни процеси на децентрализация, и фейлетона “Село Дремиград”, който ни оставя със замислена усмивка и може би лек горчив привкус.

Какво е “Орбитата на недоверието” пък ни разкрива Пламен Сивов, който ни припомня да се замислим и да не бързаме да откриваме “вълшебни” лекове за здравословните си проблеми. А в категория Икономика пък Силвия Прибиловска ни води в село Джурово, където се крие една неразказана история на ромско семейство.

Достатъчно добре ли се оправяме с хореографията на истината и подготвени ли сме от време на време да поемем нелеката задача да водим този танц? Тези въпроси повдига състезанието за чиста публицистика Web report. За първи път в България се организира конкурс за уеб публицистика с присъщите за уеб формати условия.

Към момента доминират дамите-кандидати в състезанието, само че март месец може и да донесе поврат в тази наклонност. Организаторите плануват и специфична премия “Млад талант” за прохождащите в публицистиката участници.

Всички материали можете да прочетете >>> ТУК , а личните си кандидатури изпращайте на [email protected] до 30-ти април.

Пълните условия на състезанието както и наградния фонд, можете да откриете на страницата на състезанието .

Конкурсът се осъществя с скъпата поддръжка на Mtel и Raiffeisen Bank .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР