Истината е, че в България не се консумира чак толкова

...
Истината е, че в България не се консумира чак толкова
Коментари Харесай

10-те най-вредни храни в България

Истината е, че в България не се употребява чак толкоз нездравословна храна, колкото в Америка да вземем за пример, само че това не значи, че и родният ни пазар не е залят със артикули със подозрително качество и генезис.

Нормално е за модерния човек да живее на високи обороти и да не отделя толкоз внимание на храната, която си купува и по-късно употребява, само че това, че сме доста заети, не е опрощение да ядем неща, които могат да ни докарат здравословни проблеми в дълготраен или кратковременен проект.

Купуваме си така наречен фаст фууд, хапваме нещо небрежно, постоянно на крайник, избираме по-лесното и не се замисляме какво в действителност може да ни аргументи тази храна. Да, постоянно тя е вкусна и засища чудесно, само че това не значи, че е най-хубавия избор.

Днес ви представяме ранглиста, събрала някои от най-вредните хранителни артикули, които най-често се употребяват в България. Ако ги изключите от менюто си, минимум за месец, ще постигнете явна редукция на масата на тялото си, настояват родни експерти. А най-важното е, че ще се почувствате по-добре, по-здрави и по-енергични!

Кетчуп  - Съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място – просто, тъй като е в най-минимално количество от изброените – 5-10% /максимум 17%. А в случай че пък са не запомнили да сложат и доматено пюре сърпрайза е цялостен – оцветител Кармин (червен), систематизиран като рисков за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

Солети, соленки, пръчици  - Като цяло наличието на нездравословни субстанции в тях не е толкоз огромно, като се изключи едно – готварска сол. Изключително високо наличие на сол. А тя води до високо кръвно и много други здравословни проблеми. Хранейки се с такива артикули, вие може да приемете над 10 пъти повече сол от естественото.

Майонеза  - Френският специалитет е прекрасен, откакто е домашно подготвен. И защото у нас няма подобен, по-добре не я яжтe. По същия способ, по който мазно се маже от горната страна на филията ви, се намазва и отвътре на тялото ви. Ако сте се зачитали в миналото в етикет на майонеза – единствената естествена съставна част е слънчогледово олио. Високо наличие на консерванти, нишестета и други

Бързи закуски  - Тук няма какво толкоз да се разяснява. Бяло брашно, захар, салами, кебапчета без месо – една голяма калорийна бомба, даваща на организма ви отрови, холестерол, неприятни въглехидрати и така нататък, и така нататък

Маргарин  - Какво съдържа един маргарин – хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло – растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава – маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са мощен канцероген).

Чипс/ пържени картофи  - Чипсът е калорийна бомба, която не носи на тялото нищо друго с изключение на вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо хубаво за организма не ви дават тези храни, а поемат извънредно доста лой, която покачва калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 грама сварени или задушени картофи имат приблизително 50-90 калории/ 100гр. чипс. – 550 тиня.

Бяла захар/ изкуствени подсладители  - Бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетният народ на света – японците, съвсем не употребяват бяла захар. Използвайте заместители, само че наложително от естествен генезис – стевия, фруктоза, пчелен мед. Доказано е, е че огромна част от изкуствените подсладители имат канцерогенен резултат. Не ги използвайте!

Кренвирши  - Колкото по-евтини, толкоз по-вредни. Няма евтини кренвирши от месо. Това е комбиниране от скотски останки (МОМ – млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много постоянно е под 20%. Тук спадат и всички малотрайни салами с цена за кг под 10 лв.. Колбасите от този жанр съдържат и доста нездравословни за тялото добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и други Бавна отрова за тялото.

Безалкохолни питиета  - Особено нездравословни са всички газирани безалкохолни питиета. Най-много непотребни килограми и разнообразни гастрити и колити се основават от тяхната приложимост. Ако е належащо да избирате, ползвайте тези със наличие на захар или царевично-гликозен сироп, само че не и с изкуствени подсладители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове – ще си навредите по-малко.

Пастет  - Смлени останки от кланицата, сланини, кожи, кости и така нататък Всичко това уместно оцветено и ароматизирано, тъй че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: наличие на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво съставлява това. В момента, в който влезе в организма стартира да вреди.

Източник: Edna.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР