Истината е, че този главен прокурор, за да бъде отстранен,

...
Истината е, че този главен прокурор, за да бъде отстранен,
Коментари Харесай

Петков: Няма как да свалим Гешев, трябват 2/3 мнозинство! ГЕРБ и ДПС влизат в затвора, ако има нов главен прокурор

" Истината е, че този основен прокурор, с цел да бъде отхвърлен, заменен по естествения метод, би трябвало да имаш 2/3 болшинство за конституцията. Две трети включва или Движение за права и свободи да е с теб, или ГЕРБ да е с теб. И двете страни имат доста да губят. Всъщност какво има да губят? Имат да губят, че могат да влязат в пандиза след три месеца, в случай че пристигна различен основен прокурор. " Това съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за сп. " Капитал ".

По думите му без значение какви комисии, какви полемики, какви кръгли маси се създадат по тази тематика, те в никакъв случай няма да гласоподават за тази промяна.

" Освен в случай че не си подменят някой човек, който да им подсигурява същата сигурност, в който случай няма смисъл изобщо да приказваме за промяна. Това значи цялостен блокаж, в случай че нямаш 2/3 от Народното събрание. Затова се опитваме да създадем два други разновидността. Единият е, че закачихме 12 милиарда от Плана за възобновяване и развиване към тази промяна - тъй като тогава е доста по-трудно да обясниш на цялото население за какво си подготвен да загубиш 12 милиарда единствено тъй като не си подготвен да сложиш арбитър, който да проверява основния прокурор. Това беше едната техника ", разяснява министър председателят.

Според него " другата техника е работата с европрокуратурата ".

" Аз се надявам, в случай че стигнем до един от тези двайсет или някои от техните доближени, тогава да се разплете информацията, тъй като те другояче са като скачени съдове, които имат съгласно мен едни дребни секрети между тях. Тогава може да се доближи и до основния прокурор през някой от тези хора, които действително ще бъдат разследвани. Това са двата единствени действителни шанса, всичко друго е мираж ", изясни министър-председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР