„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков

...
„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Решението за руските дипломати Петков е взел еднолично на път за Украйна

„ Истината е, че това е персонално решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, до момента в който пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”. Това съобщи в ефира на Нова ТВ депутатът Тошко Йорданов по отношение на новината, която беше обявена през вчерашния ден от премиера в оставка, че България гони 70 съветски дипломати.

„ Това, че би трябвало да се изгонят 70 индивида от съветското посолство е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави той.

По думите му тогава са се провели диалози и от Министерство на външните работи са обяснили на премиера, че има избрани правила и стъпки за това.

Запитан дали това значи, че Теодора Генчовска е срещу това решение, Йорданов отговори: „ Най-добре е тя да го каже, само че знам, че Генчовска не смяташе, че това е вярна стъпка, тъй като си има избрани правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

„ Ако има съветски дипломати, които извършват шпионска активност, разумно е, в случай че бъдат разкрити, да бъдат отзовани. Избягвам да споделям дали съм срещу или не, тъй като не съм вътре в системата. Казвам единствено, че не се прави токова внезапно и изпитвам подозрения дали всички са шпиони, тъй като броя му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите”, добави той.

Според него в случай че едно държавно управление не се оправя и не извършва уговорките, това постоянно има последствия. Ако Има Такъв Народ влезе и в новия парламент, отново няма да направи държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи. И тогава има два разновидността – да се сформира кабинет с останалите обединения в Народното събрание, или да се стигне до нови избори. Такива са разпоредбите на демокрацията, счита Йорданов.

Според него държавното управление на Петков е тръгнало в посоката на Борисов и ГЕРБ.

Ние постоянно сме излизали с положителен дневен ред. Когато няма морал – няма държавно управление. Ние не желаеме да вървим против разпоредбите и морала. Петков се държи като Борисов, отсече Йорданов.

В края на диалога Тошко Йорданов остро реагира на водещите, обвинявайки ги, че задават нелепи въпроси, които повтарят като папагали.

Ние нищо не чакаме, решението на президента е дали ще ни връчи трети мандат. Ако пристигна при нас – ние ще създадем някакво предложение. Несправедливо е обаче да се набутват някакви хора зад нас – Има Такъв Народ. Това е плод на журналистическата мисъл, реагира остро Йорданов на въпроса дали няма да предложат Орлин Алексиев за министър председател на нов кабинет.

Задавате много нелепи въпроси. Вие ги повтаряте като папагали, репликира водещите Йорданов и се опита да иронизира публицистите, припомняйки им манипулативните изказвания, че Има Такъв Народ били патерица на ГЕРБ, дългата ръка на Движение за права и свободи, а в този момент към този момент ги спрягали в тандем с Орлин Алексиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР