Истината е, че срокът на годност на ваксината на Пфайзер/Бионтех

...
Истината е, че срокът на годност на ваксината на Пфайзер/Бионтех
Коментари Харесай

Гешев повдига обвинение на Борисов за лъжите за ваксини с изтекъл срок?

Истината е, че срокът на валидност на имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " е продължен с три месеца. На 10 септември 2021 година, след осъществена оценка от Европейската организация по медикаментите, в Европейския съюз (ЕС) беше утвърден нов период на валидност за COMIRNATY при условия на предпазване при избраната температура. Продуктовата информация е обновена с новия период на валидност за замразен флакон, като той е продължен от 6 месеца на 9 месеца. Условията на предпазване остават непроменени (‑90°C до ‑60°C).

Тази ваксина и до момента се е съхранявала при тези условия.

Борисов лъже. Според Световната здравна организация „ Дезинформацията по време на здравна рецесия може води до боязън и стигматизация. Неверните изказвания също могат водят до риска повече хора да останат незащитени и по-уязвими на вируса “.

Бившият министър председател попада под ударите на член 326, ал.1 от Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост до две години за жител, „ който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника “.

Прокуратурта към този момент повдига обвинявания по този член. Такъв бе казусът с проф. Асена Стоименова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз. Тя бе упрекната за „ серия от изказвания, будещи неоснователна паника у жителите, в изискванията на въведено изключително състояние “. В съда изказванията на обвиняването паднаха, тъй като проф. Стоименова бе изрекла истината, а не заблуди, както прави през днешния ден Борисов.

Тогава специалисти бяха безапелационни, че основният прокурор Иван Гешев стои зад вендетата против проф. Стоименова, тъй като тя отхвърли като законни разпоредените от прокуратурата инспекции в аптеките.

Днес Гешев има всички учредения, а това е и негово обвързване, да повдигне обвиняване на Бойко Борисов за разпространяване на погрешна информация и дезинформация, която води до боязън и подозрения у популацията към медицинските ограничения за справяне с пандемията. Това е закононарушение към нацията и страната, безапелационни са адвокати.

Ясно е, че Гешев няма да съблюдава закона и няма да повдигне обвиняване против своя добър другар Борисов. Двамата са подвластни един от различен и няма да си посегнат... Най-много да обменят радостни есемеси през телефона на Севда, персоналния хроникьор на борисовите неистини и манитулации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР