Истината е, че Съветската армия е била окупаторка, а не

...
Истината е, че Съветската армия е била окупаторка, а не
Коментари Харесай

Георги Дюлгеров: Съветската армия е била окупатор, а не освободител след Втората световна война

Истината е, че Съветската войска е била окупаторка, а не освободителка след Втората международна война. Така режисьорът Георги Дюлгеров разяснява протичащото се към Паметника на Съветската войска пред.

" Това би трябвало да се знае. Историята би трябвало да се познава дълбока. Този мит за двойните освободители нанася щета върху нашата национална еднаквост и  доста обърква хората. Вижте тази окупаторска демонстрация на съветската войска в този момент в Украйна ", разяснява писателят.

Георги Дюлгеров издаде втора част на книгата си „ Биография на моите филми “. Първата част на спомените му излиза през 2020 година Там се споделя за 9 кино лентата и три неосъществени плана в интервала от 1970 до 1990 година. Посветена е на внуците му -Деян и Асен.

" На мен ми провървя, без значение от това по кое време съм си правил филмите-преди или след измененията ", уточни той. 

Книгата е предопределена и за моите студенти, изясни той:

" И до момента преподавам и поддържам връзка непрестанно с младежи. Те идват в майсторските класове, които повеждам. Но не мисля, че отношението към историята се е трансформирало. Нашата нация по принцип няма историческа памет. Моята персонална задача е да вардя историческата памет "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР