Истината е, че нито едно решение в Продължаваме промяната -

...
Истината е, че нито едно решение в Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Кирил Петков: Знам, че много хора искат чрез два телефонни разгов...

Истината е, че нито едно решение в " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) не се взима без всички водачи да са финализирали крайното решение. Идеята да се преразквазват телефонни диалози не е правилна. 

 

Това съобщи в коридорите на парламента Кирил Петков от ПП-ДБ, който разяснява следващия трус при ръководещите, обвързван с желаната оставка на здравния министър Христо Хинков заради промяната на шефа на " Пирогов " и изявлението на Асен Василев от през вчерашния ден. 

 

" Вчерашното изказване на Асен Василев беше доста ясно. Той сподели, че не е негова работа да взема решение за оставката на министър Хинков. От тази позиция се пробва да се сътвори някаква спешна обстановка, а такава няма. Това, което би трябвало да се случи със здравния министър, е, че той би трябвало да бъде изслушан през днешния ден в комисия. Ако има някакви забележки комисията, би трябвало да му се кажат. Аз поддържам акад. Денков за инспекциите на огромните лечебни заведения, освен " Пирогов ". Връщаме се към институциалността и процедурите.

 

Знам, че доста хора желаят посредством два телефонни диалози желаят да си решат проблемите, само че това към този момент няма да става. Бойко Борисов си има лично мнение и той го изрича по медиите. Колегите от ГЕРБ трябва да знаят, че при нас решенията се вземат, откакто има цялостна лидерска среща. Индивидуалните медийни изяви нямат доста стойност. Накрая решението се взема от акад. Денков и Мария Габриел. Те са хората, които могат да изискат оставката на здравния министър ", безапелационен бе Петков.  

 

" Радвам се, че законът за черноморското крайбрежие мина. Вярно е, че ГЕРБ и ДПС си удържаха на думата. Браво на всички, които го поддържаха. Все отново всички знаете, че имаме договрка за дерогацията. Тя би трябвало да се случи март. Всичко това е значимо, с цел да не се вдигнат цените на горивата. Призовавам сътрудниците от ГЕРБ да не развиваме тази тематика всяка седмица. Имаме ясна договрка дерогацията да се случи на 1 март. Призовавам ги, както през вчерашния ден си съблюдаваха договрката, по този начин да спазят и тази. Ние ще гласуваме за 1 март. Всичко друго е ненужни драми, които ни се случват постоянно в последно време. Нека си съблюдаваме целите. Сега са бюджетът и измененията в Конституцията. После следват регулаторите. Там също ще е комплицирано. Нещата би трябвало да се движат систематично и тъкмо ", завърши Кирил Петков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР