Истината е, че Булгартранс и ЕСО са касичка на политиците,

...
Истината е, че Булгартранс и ЕСО са касичка на политиците,
Коментари Харесай

Илиян Василев: Росен Христов с поредните изцепки в Народното събрание

Истината е, че Булгартранс и ЕСО са касичка на политиците, и защото се нагълтаха с заеми за реализация на всякаква " мега " планове, в този момент без БЕХ ще потънат. За ЕСО нещата занапред ще се утежняват, тъй като Христов дава обещание стремително да се построяват ВЕИ в идващите три години, само че не сподели по какъв начин тъкмо ще ги пренаса и балансира.

 

Най-много да нанесат термоядрен удар на енергетиката - ВЕИтата костват пари и те би трябвало да се изплащат. Пример - в случай че вкарате още толкоз ВЕИ в системата, при ползване от 3000 МВт би трябвало да изключите АЕЦа. А неговият пуск е над 12 часа - и като залезе слънцето - ще има да се уповавате на месечината и ще товарите Топлоелектрическа централа до дупка - като себестойността на създадената сила ще бъде рекордна /именно за покрие и разноските за времето в което тя е била на стандбай/.

Цената на слънчевата сила не е на изхода на слънчевата апаратура, там нещата са цветя и рози, а в систематичните разноските за цялата сила до крайния консуматор. вложения в генериращи и балансиращи мощности, преносни мощности, последната миля вложения, търговия и така нататък

Само предизвестявам - в случай че бъде даден напред единствено с цел да " усвоят " едни тарикати парите от ПВУ за ВЕИ смятайте, без да се регистрира потенциала на енергосистемата да " усвои и интегрира " новите мощности ни чака Армагедон.

Лошото е, че в политическата представителност в Народно събрание " усвоителите " имат решаващо болшинство. Достатъчно е да видите какъв брой от депутатите вземат участие или имат изгоди от ВЕИ.

Работата е по Борисов - след мен и потоп - и всички ще паднем в пропастта.

 

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР