„Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна?

...
„Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна?
Коментари Харесай

Манолова: Нинова твърди, че нито един патрон не е изнесен за Украйна, а се оказва, че всеки четвърти патрон в Украйна е български

„ Истина или неистина е, че българско оръжие стига до Украйна? Истина или неистина е написаното в „ Ню Йорк таймс”, че през американска компания българско оръжие стига до Украйна? Истина или неистина е, изказванието на икономическия министър, че българско оръжие не стига до Украйна? Истина или неистина е, че шефът на кабинет на Нинова е част и от междуведомствената комисия, която реализира контрола върху износа? Защо я крият тази комисия?”, попита Мая Манолова, която до дни ще учреди партия „ Изправи се БГ”.

„ Със заплатата си, която е над 8 000 лв., Кирил Петков може да купи малко над 9 снаряда. Ако към този момент е превел парите на подправената банкова сметка, която в началото беше оповестена, сигурно те няма да стигнат до Украйна. В придвижване се смени банковата сметка”, съобщи още Манолова пред Нова телевизия.

„ Очаквам скоро да ни призове да събираме капачки за оръжие. Или да пращаме на DMS ракета”, съобщи Манолова.

Тя счита, че това е „ несериозно отношение и отвращение от страна на премиера и държавното управление да поемат отговорност, прехвърляйки решението на българските граждани”.

„ Петков има болшинство в Народното събрание, държавно управление, държавната хазна, а в този момент защото няма храброст да поеме отговорност, избутва жителите да си подаряват заплатите. Кой да си ги подарява? Онези, които не са си ги получили?”, попита Манолова.

„ Би ме успокоило, в случай че истината бъде казана от Петков на българския народ. В момента това стигане на оръжие се случва зад тила на българския парламент и зад тила на българския народ”, счита тя.

Позицията на „ Изправи се БГ” е, че не би трябвало да се изнася оръжие.

„ Петков има болшинство в Народното събрание, да вкара предлагането и националното заседание да вземе решението. В момента горещият картоф е хвърлен да го вземат решение българските жители. А авторитетни западни и украински медии оповестиха, че България е четвърта по експорт на оръжие за Украйна. Всеки четвърти патрон в Украйна е български. Ако Нинова не го знае, не й е мястото в икономическото министерство”, съобщи Манолова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР