Истерията с нелечимата зараза от коронавирус вече тресе целия свят,

...
Истерията с нелечимата зараза от коронавирус вече тресе целия свят,
Коментари Харесай

10 опасни места за зараза, които всеки пипа СНИМКИ

Истерията с нелечимата болест от ковид към този момент тресе целия свят, написа "Марица ".

Навсякъде се взимат изключителни защитни ограничения, в Китай блокираха най-засегнатите провинци, а Италия затвори с карантина цялата страна. У нас също се подхващат невиждани до момента ограничения за сигурност, откакто стана ясно, че към този момент има четирима инфектирани.

В същото време има неща от всекидневието ни, до които се допираме непрекъснато, без да се замисляме, че те крият заплаха, защото могат да бъдат най-прекия преносител на ковид.

„ Марица “ направи лист на десетте най-опасни места, от които можем да прихванем китайската болест, без да се усетим.

1. Кафе автоматите



През всеки кафеавтомат минават десетки и даже стотици клиенти дневно. Те пускат монети, натискат копчетата и бъркат в прозорчето за цялостната чашка димящо кафе. Достатъчно е един вирусоносител да допре някоя от тези елементи, с цел да съобщи болестта.

2. Банкоматите



Банкоматите са едни от най-използваните устройства в общественото пространство. Те също могат да станат разплодник на болест, защото всеки, който тегли пари, ги допира, до момента в който си пъха и вади картата, набира пин кода и взема банкнотите.

3. Дръжките на вратите



Дръжките на вратите, изключително в публичните здания, крият огромна заплаха от болест. Ако притежател на кононавирус е отворил преди вас вратата в банката, пощата или кметството, като нищо може да ви лепне страшния микроб. Особено рискови са дръжките в публичните тоалетни.

4. Касата в магазина



Пред касите в магазините и хирепмаркетите постоянно има опашки от чакащи, което също е причина за допустимо прехващане на заболяването. Там болестта може да бъде върху плота, където се слага стоката, както и върху клавиатурата на постерминала при заплащане с карта.

5. Седалката в автобуса



Ако ползвате градския превоз, има възможност да се болестите от ръкохватките за правостоящи пасажери или от дръжките на седалките, които всеки допира. През градските рейсове също всекидневно минават голям брой хора, по тази причина вероятността от заразане е за занемаряване.

6. Парите



Банкнотите и монетите в портмонето ни евентуално са най-опасните преносители на болестта. Особено тези, които ни е върнал продавачът след следващата покупка. Неслучайно медицинските лица настояват, че парите са „ най-мръсното нещо “, тъй като всеки ги пипа.

7. Копчетата на асансьора



Живеещите в блокове и кооперации употребяват всеки ден асансьора, с цел да стигнат до жилището си. Не се знае обаче кой преди тях е натиснал копчето на таблото и дали не е притежател на ковид.

8. Количката в супермаркета



Количката или кошницата за извършване на покупки в супермаркета също са вероятен източник на болест. Дръжките им се допират от всеки клиент на комерсиалния обект, а през огромните магазини минават хиляди пазаруващи всеки ден.

9. Пистолетът на бензиновата колонка



В бензиностанциите на самообслужване елементарно можем да прихванем болестта, до момента в който държим револвера и зареждаме гориво. Затова е най-добре да изчакаме малко, с цел да ни обслужи някой чиновник, вместо да пипаме там, където преди нас са минали ръцете на десетки водачи.

1 0. Солницата в ресторанта



В заведенията за публично хранене посудата и приборите се мият с гореща вода и препарат след всяко прилагане. Никой обаче не почиства по същия метод съдовете за сол, пипер, олио и оцет. Така, до момента в който овкусяваме салатата си, като нищо можем да се заразим, без да се усетим.

Според здравните експерти, най-хубавият метод за предотвратяване от болестта, е ограничение на контактите и дезинфекциране на повърхностите в дома, офиса и на публичните места. И най-важното – постоянно миене на ръцете с топла вода и препарат, както и използването на дезинфектант за ръце.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР