"Истанбулската конвенция няма задължителен характер и излишно се политизира. Ние,

...
"Истанбулската конвенция няма задължителен характер и излишно се политизира. Ние,
Коментари Харесай

И Станишев скочи на БСП заради Истанбулската конвенция

"Истанбулската спогодба няма наложителен темперамент и ненужно се политизира. Ние, от Българска социалистическа партия, постоянно сме защитавали дамите и сме пазили фамилните полезности ", съобщи пред БНР зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

По негови думи доста по-важно е да има успеваемост в дейностите, в сравнение с политическа декларативност. Левицата има подготвеност за смяна на законодателството с съответни ограничения и против насилието на дами. Той напомни решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от през вчерашния ден "домашното принуждение " да бъде инкриминирано и да се инкриминира "преследването " като държание със застрашителен темперамент против съответно лице.

1 милион български дами са подложени на домашно принуждение. Изключително учудена съм, че Корнелия Нинова не желае по-добра отбрана за тези 1 млн. българки. Това сподели евродепутатът Ева Майдел на конференция в централата на ГЕРБ.

„ Изключително ми е забавно като вицепрезидент на социнтерна тя (Деница Златева - бел. ред.) ще се срещне със своите сътрудници на идващото съвещание и ще изясни позицията си, че като българка, представителка на втората по величина партия в България, не поддържа по-добрата отбрана и предварителната защита на принуждение над дами “, уточни Майдел.

„ Изглежда, че Националният съвет на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова отстояват едни позиции в Брюксел, преди месец на съвет на ПЕС Българска социалистическа партия е подкрепила ратификацията на Конвенцията, няколко дни по-късно - в България споделят, че няма да я поддържат “, посочи Ева Майдел.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев също не утвърди решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да не поддържа ратификацията на Истанбулската спогодба. В предаването "Неделя 150 " на стратегия "Хоризонт " Станишев напомни, че огромна част от европейските страни към този момент са утвърдили Конвенцията:

"Аз скърбя за това гласоподаване на Националния съвет, считам това за политическа неточност и за знак. Вчера на излизане от Националния съвет видях една жена, която имаше сълзи в очите и тя сподели: "Аз по какъв начин ще погледна тези дами, от които предходната година събирахме подписи в поддръжка на конвенцията ". И аз я разбирам. "

Министърът на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че се надява българските социалисти да послушат Сергей Станишев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР