Истанбулската агенция за водоснабдяване съобщи, че по 3,4 милиона кубически

...
Истанбулската агенция за водоснабдяване съобщи, че по 3,4 милиона кубически
Коментари Харесай

Истанбул счупи рекорда за потребление на вода в жегите

Истанбулската организация за водоснабдяване заяви, че по 3,4 милиона кубически метра вода са били употребявани на ден в най-населения град в Турция тези дни. Това е най-високото ползване в историята му. Рекордът идва измежду покачващите се температури, които доближиха 39 градуса по Целзий, с мокрота от 43%.

Данните на Истанбулската администрация по водите и канализацията (ISKI) демонстрират, че равнищата на водата в язовирите, захранващи града, са три пъти по-високи спрямо този сезон на предходната година.

Последните данни на Държавни водни обекти (DSI) демонстрират, че градът има задоволително питейна вода, с цел да издържи седем месеца, даже без дъжд.

През предходната година огромните градове в този сезон бяха застрашени от безводие, защото равнищата на водата понижа, заради липса на превалявания.

Правителството тогава приготви проект за деяние, против сушата и вкара ограничения за поощряване на по-ефективното потребление на водата, което докара до по-ефективно потребление на водните запаси в страната.

Нивата на водата в язовирите в Истанбул леко са спаднали спрямо месец по-рано, когато бяха 66 на 100 и са достигнали 56 на 100 на 4 август 2020 година Водоснабдяването на града може да варира заради високите температури. Миналата година междинното водоснабдяване на града е над 2,9 милиона кубически метра.

Температурите в града се намалиха до 36 градуса по Целзий през вчерашния ден, преди да стартират се повишават още веднъж от през днешния ден.

В понеделник необикновената горещина провокира по-голямо ползване и на електрическа енергия, защото хората използваха повече климатици, което докара до разстройства в електропреносната мрежа на страната, като Истанбул и други градове претърпяха къси спирания на електрозахранването. Поради пожарите в южна Турция два Топлоелектрическа централа стопираха производството на електрическа енергия, което също докара до леки разстройства в доставките на ток за потребителите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР